zaterdag 24 augustus 2019

Bom doodt 17-jarig Israelisch meisje, 127 gewonden in Gaza

Israel blokkeerde wegen. (Foto Wafa)

Bij de explosie van een bom is vrijdag een 17-jarig Joods meisje uit de Israelische stad Lod gedood. Haar vader en broer werden gewond, de broer ernstig maar niet levensgevaarlijk. De 17-jarige Rina Schnerb was met haar vader en broer (19) aan het wandelen in bezet gebied in de buurt van de nederzetting Dolev, ten westen van Ramallah, in een gebied dat populair is bij wandelaars en toeristen. Zij werd waarschijnlijk op slag gedood door de bermbom. De vader en broer werden per helikopter geëvacueerd.
Israel is een zoektocht naar mogelijk daders begonnen en heeft alle Arabische dorpen in de buurt van de buitenwereld afgesloten, zodat er niemand meer in of uit kan. Dat is gebruikelijk in dit soort situaties. Ook alle wegen in de buurt werden een tijdje gesloten voor Palestijns verkeer, maar deze blokkade werd later die dag weer opgeheven. Kolonisten bekogelden intussen Palestijnse auto's in de buurt van Nablus in het noorden, en Hebron in het zuiden. Palestijnen weken uit naar nalternatieve wegen. .
Dezelfde dag dat de 17-jarige Rina werd gedood, maakten Israelische sluipschutters en andere militairen aan de grens tussen Israel en Gaza tenminste 127 gewonden onder de deelnemers aan de demonstraties van de Grote Mars van de Terugkeer.
Van die 127 werden 54 Palestijnen getroffen door scherpe  munitie. Twee van deze 54 verkeren in kritieke toestandde 73 anderen werden gewond door ''rubberkogels en traangasgranaten. Onder he waren drie paramedici en een kind.
Een dag eerder werd in het dorp Jaba'a ten zuidwesten van Bethlehem een zesjarig meisje aangereden door een kolonist. Er zijn  geen berichten over haar toestand. De kolonist is doorgereden.

3 opmerkingen:

Meir zei

Wat ben je toch weer een miezerig ventje, Hijmans. Niet een Arabische terrorist verantwoordelijk stellen en dan bovendien 'mogelijke daders' als term gebruiken. Juist dit taalgebruik maakt je tot antisemiet en dhimmie van het islamitisch uitschot. Je kruipt constant voor hen.

Dan heb je het nog eens over sluipschutters wat ook alweer is gelogen en wat aantoont dat je nooit in het leger was en proberen de racistische moord op het joodse meisje te bagatelliseren, eigen schuld, door er de dode Arabieren tegenover te stellen die zelf verantwoordelijk zijn wegens hun terroristische aanvallen.

Gewoon handlager van Hamas, meer ben je echt niet

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Ik heb heel veel geduld met je gehad. Ik ben een ''miezerig ventje'', een ''handlanger van Hamas'', een ''antisemiet''. Het zou wat. Dit begint me nu te vervelen. Als je niets beters kunt dan steeds herhalen dat ''de Arabieren'' allemaal terroristen zijn, dat onbekende daders niet als mogelijk daders mogen worden aangeduid, dat er verschil is tussen scherp- en sluipschutters, en dat ik een antisemiet ben, houdt er dan maar mee op. Ik ga je van nu af aan alleen maar doorlaten als je met zinnige kritiek komt. Tot dan en de groeten.

Lucas zei

Die ophef over het gebruik van het woord explosie ipv aanslag door de NOS. Ligt het niet voor de hand dat 'explosie' uit de koker van een woordvoerder van het Israëlische leger komt en is overgenomen door een persbureau? Feitelijke technocratische taal waarin terroristen worden geneutraliseerd?

''Israel comitted war crimes and crimes against humanitarian law in Gaza''

  Israeli authorities are responsible for war crimes and crimes against humanity committed during the military operations and attacks on Gaz...