donderdag 5 december 2013

Dit is de hoofdstraat van Silwan in Oost-Jeruzalem


 Commentaar haast overbodig zou je zeggen. Deze foto is genomen in Silwan, een dorp in (wijk van) Oost-Jeruzalem. Onder Silwan wordt druk gegraven door de organisatie van kolonisten Elad, die van de Israelische Dienst Oudheden de concessie heeft gekregen om de opgravingen te doen in wat de historische stad van David zou zijn. Ook wordt er - op het grondgebied van Silwan - een bijbels pretpark geconstrueerd, waarvoor een boel huizen driegen te moeten wijken. .
Tot nu toe is er nog niet heel veel van belang opgegraven, maar onder Silwan is wel een gangenstelsel ontstaan, dat regelmatig voor verzakkingen en instortingen zorgt van de wegen, huizen en gebouwen erboven. De bewoners van Silwan hebben al vaak bij de instanties geklaagd, maar er gebeurt niets. Op de site Silwanic van de inwoners staan, links van het verhaal (Arabisch), foto's van vergelijkbare situaties in januari, augustus, oktober en november van dit jaar.  

10 opmerkingen:

Jaap Hamburger, Broek in Waterland zei

Concreter -en symbolischer- dan met het ondergraven van het Palestijnse bestaan in Silwan, is de Israëlische politiek jegens de Palestijnen niet te karakteriseren.

Likoed Nederland zei

Ja, typisch de scheuren van archeologische opgravingen!

Om je ziek te lachen, als het niet serieus bedoeld zou zijn.

In werkelijkheid veroorzaakt door de recente zware regenval.

Abu Pessoptimist zei

Ja Likoed, lachen!!! Blijkbaar regent het heel vaak in Silwan, en ook vaak heel erg. Het regende zwaar in januari, in augustus, in oktober in november en nu weer. En niet alleen in 2013 maar ook al lang daarvoor. Zoals in 2010 http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2010/01/weer-verzakkingen-in-silwan-als-gevolg.html
Of in 2012
http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2012/03/een-purim-grap-en-een-echt-gat-in-de.html
En ik heb echt niet eens alle gaten gemeld.
Maar gelachen dat hebben we. Door al die regen die, in dat droge klimaat, nou net altijd viel in Silwan. Alléén in Silwan. Ja dat was nog eens lachen. Wat jij Likoed???

Anoniem zei

De achterbaksheid van lui als Likoed Nederland geeft joden in het algemeen een slechte naam. Alsof de, onder andere in dit artikel beschreven, misdadige en doortrapte acties van de joodse staat dat niet al genoeg doen.

Anton

Abu Pessoptimist zei

Sorry Anton, dit lijkt me een uiterst dubieuze opmerking. Zijn Surinamers fout omdat Desi Bouterse Decembermoorden liet plegen? Syriërs omdat Assad hun president is? Nederlanders omdat ze een botte domkop staatssecretaris van Justitie maken? Chinezen omdat een keer iemand werd betrapt bij het jagen van eenden in het park voor de Peking-eend in zijn restaurant?

Anoniem zei

Ik sprak over perceptie Abu niet over aansprakelijkheid. Om op één van de door jou geschetste gevallen in te gaan: Natuurlijk zijn Nederlanders niet fout omdat we een botte domkop staatssecretaris van Justitie maakten maar het schaadt wel degelijk ons aanzien.

Anton

Abu Pessoptimist zei

Ik zie het niet, Anton. Wat is het verschil tussen aansprakelijk stellen of perceptie? Het is voor zover ik kan zien over één kam scheren in allebei de gevallen. Dat wij een domkop staatssecretaris maken schaadt het aanzien van Nederland, maar toch niet dat van alle Nederlanders?

Jaap Hamburger, Broek in Waterland zei

Aan anonieme Anton: helemaal eens!

De misdadige en doortrapte acties van de Chinese staat bezorgen elders wonende Chinezen al genoeg een slechte naam, bijv. die in Indonesië; en de misdadige en doortrapte acties van Al Quaida bezorgen Arabieren al genoeg een slechte naam. En de misdadige en doortrapte acties van de Duitse staat liggen alweer een tijdje achter ons, maar hebben de Duitsers overal meer dan genoeg een slechte naam bezorgd. Heel zuiver beredeneerd allemaal, in jouw geval te beginnen met de identificatie van 'Israël' met 'joden'.

Anoniem zei

Och Jaap, ik ben niet degene die Israël als joodse staat heeft geïdentificeerd hoor, dat zijn de Israëliërs zelf. Het is voor hen immers niet genoeg dat men Israël gewoon als staat erkent, nee, de wereld moet Israël expliciet als joodse staat erkennen.

Anton

Jaap Hamburger, Broek in Waterland zei

Anton, daar heb je volkomen gelijk in, en dat meen ik zonder ironie. Israël is debet aan de begripsverwarring. Alleen: onze gezamenlijk 'opdracht' is om deze kwalificatie als 'joodse staat' nooit te accepteren. Etnisch noch historisch-cultureel is Israël een 'joodse staat'; het is een multi-etnische staat, overwegend gedreven door een politieke ideologie, het zionisme. En voor de humaitair-ethische tradities van het jodendom is in het hedendaags zionisme geen enkele plaats.

Tien doden bij luchtaanvallen ''door onbekenden'' in grensgebied Irak-Syrië

 Zeven  mensen zijn gedood en een zestal vrachtauto's is vernield in het Albu Kamal gebied aan de oostelijke grens van Syrië met Irak. D...