zaterdag 7 december 2013

Weer Palestijnse tiener doodgeschoten door Israelische militair

Wijlen Wajih al-Ramahi
Een Israelische militaire scherpschutter heeft zaterdag een Palestijnse tiener doodgeschoten in het Jalazoun kamp bij Ramallah. De scherpschutter schoot vanuit een wachttoren van de nederzetting Bet El. Het slachtoffer, Wajih Wajdi al-Ramahi, stond voor zijn school. Hij werd in de rug getroffen, en werd naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij stierf op de intensive care. Hij was pas 15 jaar.
Ooggetuigen van de gebeurtenis vertelden Ma'an nieuws dat er op het moment dat de jongen met één kogel werd neergeschoten geen onlusten aan de gang waren, er niet met stenen werd gegooid, en er niets was dat aanleiding had kunnen geven tot het lossen van dit dodelijke schot.
De familie Ramahi zei dat hun zoon ''was geëxecuteerd en in koelen bloede vermoord''. Zijn vader voegde eraan toe dat Israelische soldaten blijkbaar zo nu en dan op tieners schieten, gewoon voor hun plezier.
Ma'an probeerde een reactie van het Israelische leger te krijgen, maar de woordvoerster vond het niet nodig terug te bellen. De 15-jarige Wajih is, als ik goed heb geteld, de 28ste Palestijn die dit jaar werd doodgeschoten op de Westoever.

Geen opmerkingen:

Netanyahu gaat ten langen leste akkoord met uitstel, maar het is de vraag of dat genoeg is

Netanyahu heeft maandag in de loop van de dag besloten de voortgang van zijn wetgevend proces tijdelijk te stoppen, vermoedelijk tot na het ...