woensdag 18 december 2013

Eén Palestijn gedood en zes gewond bij Israelische inval in vluchtelingenkamp Jenin


Nafe’ Jamil Sa’dy - facebook.com/Jamal.Abu.ElHaija
Nafeh Jamil  Sa'adi
Israelische strijdkrachten hebben één Palestijn doodgeschoten en zes anderen verwond tijdens een inval in het vluchtelingenkamp in Jenin op de Westoever. Drie van de gewonden verkeren in kritieke toestand.
De dode en de gewonden vielen tijdens botsingen die volgden nadat een Israelische undercover eenheid in een auto met Palestijnse nummerborden het kamp was binnengegaan en het huis was binnengedrongen van Jamal Abu Hayja, een aanhanger van Hamas die in een Israelische gevangenis zit. Jongeren ontdekten de undercover eenheid en gooiden een  molotov-cocktail naar de verklede Israeli's, die daarop, volgens het persbureau Ma'an News, versterkingen opriepen.
Daarop arriveerden 25 jeeps met militairen die het vuur openden met scherpe munitie, aldus Ma'an.  Een Palestijn  werd gedood. Volgens de krant Haaretz was dat  de 23-jarige Nafeh al-Saadi. Tenminste zes anderen werden gewond, van wie er twee in de buik werden getroffen en één in het hoofd. Volgens de krant Haaretz zei een Israelische militaire woordvoerder dat er op de Israelische soldaten was gevuurd en dat zij ''hadden teruggeschoten uit zelfverdediging''. Niemand van de Israeli's raakte gewond.

De gedode Palestijn was de 29ste die dit jaar op de Westoever werd doodgeschoten door Israelische militairen. Haartez meldde dat het Israelische leger het aantal van het soort operaties als nu in Jenin heeft opgevoerd, waardoor ook het aantal clashes toeneemt. Volgens woordvoerder Peter Lerner van het Israelische leger zijn  invallen als  in het Jenin kamp ''nodig om te verhinderen dat de terroristen onze steden bereiken en onze burgers ontvoeren of forensen (kolonisten??) aanvallen op de weg''.
(En ik, Abu P, had me nog wel laten wijsmaken dat Israel om dat te verhinderen een zogenaamde ''Afscheidingsmuur'' op de Westoever had gebouwd).

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...