donderdag 19 december 2013

Israelische militairen doden opnieuw een Palestijn, de tweede binnen 24 uur

Saleh Samir Yassin
Israelische militairen hebben donderdag in Qalqilya een lid van de Palestijnse veiligheidstroepen doodgeschoten, van wie ze zeiden dat ze hem kwamen arresteren. Inwoners van Qalqilya identificeerden de man als Saleh Yassin, 27, een lid van een inlichtingeneenheid. Staf van het plaatselijke ziekenhuis zei dat hij in de rug was geschoten. Een Palestijnse functionaris uit Qalqilya zei dat Yassin in koelen bloede was vermoord toen hij terugkwam van zijn werk.
 Het Israelische leger stelde daarentegen dat Yassin op hen had geschoten toen de militairen hem kamen arresteren en dat zij terug hadden geschoten. In een verklaring stelde het leger dat het leger Yassin wilde arresteren omdat hij ''in de afgelopen weken bij verschillende gelegenheden het vuur op Israelische soldaten had geopend''. Volgens het leger was er een wapen gevonden op de plek waar Yassin werd gedood, evenals munitie.
Yassin was de tweede Palestijn binnen 24 uur die door Israelische militairen werd gedood.
In het vluchtelingenkamp in Jenin werd woensdag de de 23 jarige Nafeh al-Saadi doodgeschoten bij rellen die uitbraken tijden een actie van een Israelische undercover eenheid. Zes mensen werden daarbij door scherpe munitie gewond. Drie van hen verkeren in kritieke toestand.
Yassin was tenminste de 30ste Palestijn die dit jaar door Israelische militairen is doodgeschoten op de Westoever. Hij was de 19e sinds het begin van de vredesbesprekingen in juli.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

"werd gedood"

Waarom niet "doodgeschoten"?

En altijd maar weer die passieve vorm. Alsof het uit de lucht komt vallen.

Egbert

Abu Pessoptimist zei

Tja Egbert, de actieve vorm staat al in de kop en wordt nog eens herhaald in de eerste zin: 'hebben doodgeschoten'. Het gebruik van het passief is eigenlijk gewoon een technische zaak. Ik wil niet steeds dezelfde zin herhalen. Bovendien is een zin als ''hij was de tweede die werd doodgeschoten, moeilijk om te zetten naar een actieve vorm. Hij was de tweede in 24 uur die omkwam omdat Israelische militairen hem doodschoten?? Klinkt nogal raar, vind ik.

Israeli's maken nog een vijfde slachtoffer in de buurt van Jenin

Abdallah Abu Hassan Het Israelische leger is vrijdagmorgen de plaats Kafr Dan, ten noordwesten van Jenin, binnengevallen en heeft daar een 1...