woensdag 11 december 2013

Israel maakt 41 mensen dakloos aan vooravond van verwachte zware sneeuw- en regenval

الاحتلال يهدم مساكن المواطنين في الاغوار الشمالية, قبيل العاصفة التي من المتوقع ان تصل المنطقة ابتداءً من هذه الليلة.(عدسة:ايمن النوباني/وفا)
Foto WAFA.

Israel heeft dinsdag, aan de vooravond van een slecht weer (sneeuw en regen), 41 Palestijnen, van wie 24 kinderen, in de Jordaanvallei dakloos gemaakt, zo meldt het Bureau van de VN voor de Coördinatie van Humanitaire Activiteiten (OCHA). Toevallig was dinsdag 10 december ook de internationale Dag van Mensenrechten.
De Israeli's vernielden in totaal 30 verschillende structuren, waaronder 11 menselijke onderkomens, in vijf gemeenschappen met het6 argument dat zij zonder vergunning waren gebouwd. (Vergunningen voor bouwsels in de zogenaamde ''Area C'', het gedeelte van de Westoever waarover alleen Israel het bestuur uitoefent, worden nagenoeg nooit verleend). Een aantal van de 41 mensen die dakloos raakte, overkwam dat voor de tweede keer in korte tijd. Bij twaalf van de gesloopt structuren ging het om schenkingen van internationale donors. Daaronder waren zes tenten, die waren vertrekt na een eerdere sloop die vorige maand werd uitgevoerd. Verscheidene van de gemeenschappen waar nu bouwsels tegen de vlakte gingen waren als geruime tijd gewikkeld in procedures om hun status gelegaliseerd te krijgen.

De sloopactiviteiten van dinsdag volgden op eerdere sloopacties deze maand, waarbij 20 structuren in de Jordaanvallei sneuvelden, waaronder 11 voor menselijke bewoning. Daarbij werden 31 mensen dakloos, van wie 19 kinderen, terwijl nog eens 90 mensen van wie 60 kinderen er eveneens gevolgen van ondervonden. Dit jaar heeft 70 procent van alle sloop in ''Area C'' plaatsgehad in de Jordaanvallei. Voor wat betreft het aantal gedwongen verhuizingen was dat 80% van het totaal.  Hieronder de details van het Israëlische sloopwerk:
Fasayil al Fawqa (Jericho): Drie structuren, waaronder twee schuren voor dieren en een opslagruimte voor dierenvoer. Twee families van vluchtelingen, in totaal 14 mensen, van wie acht kinderen, raakten hierdoor gedupeerd.
Jiftlik Abu al ‘Ajaj (bij Jericho): Hier gingen 10 structuren tegen de vlaktes, waaronder vier voor menselijke bewoning, waardoor twee families van vluchtelingen (15 personen onder wie acht kinderen) dakloos werden. Drie van de gesloopte onderkomen waren tenten die als tijdelijk onderkomen waren geschonken na de sloop van een huis en stallen op 20 november waardoor één van de families ontheemd raakte. Ook sneuvelden een verplaatsbare wc, een tentafdak dat als keuken en zitje werd gebruikt, een tent, die het Palestijnse ministerie van Plaatselijk Bestuur had geleverd en die werd gebukt als schuilplaats voor pasgeboren lammeren, twee andere onderkomens voor dieren en een hek van 24 meter lengte om de dieren bij elkaar te houden.
Al Farisiyeh (Jericho): Sloop van zeven structuren, waaronder vier voor menselijke bewoning. Daardoor raakten 12 mensen dakloos, van wie zes kinderen. Deze families werden eerder, op 3 december, al eens van hun plek verjaagd. Gesloopt werden: drie tenten die aan deze families waren geschonken door donor-organisaties na de eerdere sloop op 3 december. De gemeenschap berichtte verder dat een 43-jarige, aan kanker lijdende vrouw tijdens de sloop fysiek werd aangevallen door de Israeli's en daarbij gewond raakte. Zij belandde in een ziekenhuis.
Khirbet Yarza (bij Tubas): Hier gingen vier structuren tegen de vlakte, waarvan twee mensen en zes kinderen het slachtoffer werden. Deze familie was eerder dit jaar al het slachtoffer van sloop geweest. Drie van de vier structuren waren door donororganisaties geschonken. Het gebied rond Khirbet Yarza is door het Israelische leger tot trainingsgebied uitgeroepen waarin met scherp wordt geschoten.
Ein al Hilweh (Tubas): Hier sneuvelden zes structuren, waaronder twee voor menselijke bewoning/ Twaalf mensen werden dakloos, onder wie 10 kinderen. Ook werden een aparte keuken, een opslagplaats en twee omheinde onderkomens voor dieren verwoest.

1 opmerking:

Bas zei

Hoeveel pech kan je hebben? 2x getroffen worden. Zielig voor de mensen die daar wonen en de beestjes. Er wordt al zolang gevochten. De meeste mensen die daar wonen zullen het wel helemaal zat zijn.

Peuter Mohammed Tamimi overleden als gevolg van een Israelische kogel

  Mohammed Tamimi De 2,5 jaar oude peuter Mohammed HaythamTamimi uit Nabi Saleh is maandag in een Israelisch ziekenhuis overleden. Hij was v...