woensdag 15 augustus 2018

Israel verwoest twee huizen en stuurt vier families tijdelijk weg uit hun woongebied

 Het huis van Nader Abu Riyaleh. (Ma'an News)

Israeli bulldozers hebben woensdag in de wijk Issawiya in Oost-Jeruzalem een gebouw in aanbouw dat twee appartementen bevatte verwoest.Het gebouw was eigendom van  Nader Nasser Abu Riyaleh. De reden was dat er geen bouwvergunning was. Israel verleent die namelijk gewoonlijk niet aan Palestijnen.
Dinsdag sloopten de Israeli's een huis in het dorp Deir Dibwan ten oosten van Ramallah. Het huis was eigendom van Mohammed Ali.
Eveneens dinsdag dwong het Israelische leger vier Palestijnse families in Khirbet Yarza, in de omgeving van Tubas in de Jordaanvallei, hun tenten en woongebied tijdelijk te verlaten om de Israelische militairen gelegenheid te geven even wat te oefenen. Aref  Daraghmeh, die het Israelische optreden in de Jordaanvallei monitort, zei dat de families om zes uur 's ochtend uit hun tenten werden gehaald, omdat er in het gebied met scherp geschoten zou gaan worden.

Geen opmerkingen:

Israel valt voor de vierde keer het Shifa-ziekenhuis aan

Het Shifa-complex brandt (foto van X)  Israelische troepen zijn maandagnacht opnieuw het Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad binnengevallen. Tanks...