dinsdag 27 december 2011

Een dode bij twee Israelische luchtaanvallen op personen in Gaza


 Tuktuk in Gaza.

Israel heeft dinsdag,op de verjaardag van het begin van de aanval van 2008-2009 op Gaza, een luchtaanval uitgevoerd op een zogenoemde tuktuk in Gaza-city, een gemotoriseerd driewielig voertuigje voor personenvervoer. Een man, de 22-jarige Abdallah Telbani werd daarbij gedood, twee anderen raakten gewond en werden opgenomen in een ziekenhuis.
Israel bevestigde de aanval. Een woordvoerster van het leger zei dat een aanval was uitgevoerd op een 'eenheid die in verband werd gebracht met recente terroristische actviteit'. Zij wijdde niet verder uit. Zondag en maandag werden vanuit Gaza twee korteafstandsraketten op Israël afgeschoten zonder schade aan te richten.
 Later op de avond voerde Israel een tweede luchtaanval uit in Gaza-stad. Ooggetuigen zeiden dat een onbemand vliegtuigje tenminste één raket afvuurde op een jeep van burgers die reed op de Jala weg. Acht mannen werden gewond, van wie er éen in kritieke conditie is. Volgens een communiqué van het Israelische leger was het doelwit twee mannen in Noord-Gaza, de 27-jarige  Rami Daoud Jabar Khafarna, uit Jabaliya en de 26-jarige Hazam Mahmad Sa’adi Al-Shakr uit Beit Hanoun. Israel beschuldigde hen ervan plannen te hebben gehad om een aanslag te plegen aan de westelijke grens tussen Israel en Egypte.

Israel vierde de derde verjaardag  van de inval in Gaza ook op nog een andere manier. Opperbevehebber Benny Gantz gaf een intervie aan de legerradio waarin hij de Cast Lead-Operatie een 'uitstekende operatie' noemde waarin de vereiste afschrikking ten opzichte van Hamas was bereikt Hij voegde er aan toe dat er echter barsten in de afschrikking waren gekomen en dat een tweede operatie niet een kwestie was waarin Israel het voor het kiezen had. Die operatie moest snel en pijnlijk zijn, aldus Gantz. In de operatie Cast Lead werden ruim 1400 Palestijnen gedood. (Op de foto Gantz in gesprek met Ileana Dayan van de Legerradio. Foto Haaretz).

1 opmerking:

Anoniem zei

http://www.haaretz.com/print-edition/news/idf-chief-gaza-war-against-hamas-was-an-excellent-operation-1.403977
gr. Jose

ICJ geeft Israel opdracht onmiddellijk voedselkonvooien naar Gaza door te laten

  Het Internationale Hof van Justitie (ICJ) in Den Haag heeft Israel donderdag opgedragen ongehinderd voedsel, water en hulp door te laten n...