dinsdag 6 december 2011

Israel sloopt weer twee huizen in Oost-Jeruzalem

Eén van de bewoonsters van het gesloopte huis in Silwan toont een Koran die in het huis was en eveneens werd gesloopt. (AFP).

Ambtenaren van Israels ministerie van Binnenlandse Zaken, begeleid door troepen en bulldozers hebben maandag twee huizen in Oost-Jeruzalem met de grond gelijk gemaakt die volgens het ministerie geen bouwvergunning hadden, zo meldt het persbureau AFP.
Het Palestijnse persbureau Wafa meldt dat het in het eerste geval een onderkomen betrof van een man in Beit Hanina, die geen bouwvergunning had gekregen van de gemeente Jeruzalem en daarom maar een onderdak had gezocht in een sta-caravan.  

In Silwan betrof het het huis van Burhan Burqan en diens familie van negen mensen. Burqan zei twee weken geleden een order te hebben ontvangen om het huis te slopen. De bulldozers kwamen om zeven uur 's ochtend en waren twee uur later klaar.Ook de kippenren was toen vernield. Met de kippen er nog in, aldus Burqan.
Chris Gunnes, woordvoerder van UNRWA, de VN-organisatie voor de Palestijnse vluchtelingen, vertelde Ma'an News dat UNRWA heeft uitgezocht dat dit jaar 990 mensen - onder wie 507 kinderen - dakloos zijn geworden door sloop van huizen op de Westoever en in Oost-Jeruzalem. Dat is meer dan twee keer zoveel als in 2010, aldus Gunnes.

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...