woensdag 7 december 2011

Kolonisten stichten brand in moskee in Bruqin

 Israelische kolonisten hebben woensdagmorgen heel vroeg de ingang van de moskee in het dorpje Bruqin bij Nablus in brand  gestoken, evenals een aantal auto's van inwoners van Bruqin. Dorpelingen meldden dat zij rond twee uur 's nachts een aantal gewapenden kolonisten zagen die probeerden de moskee in brand te steken door een brandende autoband naar binnen te rollen. Zij hadden maar gedeeltelijk succes, alleen de ingang verbrandde. Toen zij zagen dat niet de hel moskee in vlammen opging staken zij ook een aantal auto's in het dorp in brand.   
De moskee in Bruqin was zeker de zevende moskee die dit lot trof in de afgelopen paar jaar. Daarvoor gebeurde dat in september 2011 in Qusra, in december 2009 in Yasuf bij Salfit, in mei 2010 in Luban al-Sharqiyya, in oktober 2010 in Beit al-Fajjar bij Betlehem, en in Mughayyer bij Ramallah.  
En tenslotte werd Op 2 oktober van dit jaar werd ook in een moskee in Israel zelf, in het plaatsje Toba Zangheriya, brand gesticht. Op de muren van de moskee werden in het Hebreeuws de woorden 'prijskaart' en 'wraak' geschreven
Daders van deze aanvallen zijn voor zover bekend nooit gestraft. in het geval van de brand in de moskee in Toba Zanghheriya werden wel aanhoudingen verricht, maar de arrestanten werden snel daarop weer vrijgelaten.

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...