zaterdag 17 december 2011

Man gedood in Gaza door in wilde weg schietend Israelisch leger

 Israelische militairen hebben zaterdagmorgen het vuur geopend op het vluchtelingenkamp El Bureij in Gaza. Daarbij werd de 35-jarige Majid Nabaheen getroffen. Hij werd zwaar gewond overgebracht naar het Martelaren van Al-Aqsa ziekenhuis in Deir Al-Balah, waar hij overleed.
Buren van Nabaheen zeiden dat de man werd geraakt toen hij voor zijn huis stond. Er werd geschoten met zware machinegeweren en ook werden enkele granaten afgevuurd. Een woordvoerster van het Israelische leger zei dat troepen aan de grens een explosie hadden gehoord. Zij hadden gereageerd door het vuur te openen op een gebied war zijn 'vermoedden dat terroristen actief waren'. 
Politici wijzen er vaak op dat het nodig is dat  Israels veiligheid wordt gegarandeerd. Je vraagt je af wanneer ze ook een keer  iets gaan zeggen over het trigger-happy gedrag van Israelische troepen die op Palestijnse burgers schieten alsof het konijnen zijn. 
Overigens was vrijdag ook al een 45-jarige visser gewond geraakt toen de Israelische marine het vuur opende op zijn boot. Hij werd geraakt in een been en opgenomen in het Shifa ziekenhuis in Gaza-stad. Volgens een woordvoerster van het Israelische leger was de boot 'buiten het voor visserij aangewezen gebied geraakt, had de marine de boot gezegd dat hij moest stoppen en waren waarschuwingsschoten op de motor van het schip gericht toen daarop niet was gereageerd'. 

Geen opmerkingen: