zondag 29 juni 2014

Een Palestijn gedood en drie gewond bij Israelische luchtaanval op Zuid-Gaza


Ma'an archieffoto.

Een Palestijn is gedood en drie zijn gewond geraakt bij  nieuwe Israëlische luchtaanvallen, zondagavond in al-Qarara in het zuiden van de Gaza-strook, meldt Ma'an News.
Het Israelische leger zei  dat de luchtaanvallen volgden nadat eerder raketten vanuit Gaza op Israel waren gelanceerd. De luchtmacht had een "terroristische cel getroffen die van plan was een raket op Israels grondgebied af te vuren'', aldus een verklaring van de eenheid van militaire woordvoerders.
Eerder zondag had het Israelische leger gerapporteerd dat het Iron Dome raketafweersysteem twee raketten had onderschept die vanuit Gaza op Netivot waren afgevuurd. Er was geen schade. In de nacht van zaterdag op zondag voerde Israel negen luchtaanvallen uit op doelen in Gaza. Nog weer eerder viel de luchtmacht, volgens Israel drie lanceerinrichtingen aan.
Die Israelische aanvallen kwamen nadat vanuit Gaza vijf raketten waren gelanceerd waarvan er een een verffabriek Sderot in brand schoot met als gevolg zware schade aan die fabriek en een ander ernaast. Deze vijf raketten waren weer een antwoord op de ''targeted killing'' van twee jongeren in Noord-Gaza, vrijdag. En dat op zijn beurt gebeurde nadat de laatste twee weken een aantal raketten op Israel was afgevuurd als reactie op de grootschalige razzia's, vernielingen en golf van arrestaties in het kader van de operatie ''Broeders Hoeder'' van het Israelische leger op de Westoever.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Voor de NOS geen nieuws. Wel de manifestatie in Tel Aviv voor de vrijlating van de drie joodse jongens. De NOS die altijd en overal onafhankelijke en betrouwbare verslaggeving zegt te bieden.

Corrie

Abu Pessoptimist zei

De NOS? Luister toch naar de BBC, of België, of een Duitse of Franse zender als je het nieuws wilt horen. De NOS dat is een regionale zender. Een soort Radio Rijnmond, maar dan landelijk.

Anoniem zei

Bedankt voor de tip.
Corrie