maandag 23 juni 2014

Aantal gearresteerde Palestijnen nadert de 500


In Israel werd gedemonstreerd tegen het optreden van het Israelische leger en het ''collectief straffen' van de Palestijnse bevolking. Ongeveer 300 mensen kwamen zaterdag bijeen voor het Israelische ministerie van Defensie in Tel Aviv. (Driehonderd man, een getrouwe afspiegeling van de omvang van het Israelische vredeskamp, als je het mij AbuP. vraagt).  Foto Activestills.org

Het verhaal begint eentonig te worden. Israel heeft in de nacht van zondag op maandag 37 Palestijnen gearresteerd, en op 80 plaatsen invallen gedaan in noordwest Hebron, Jenin, Nablus, en het Balata-kamp bij Nablus. Het aantal arrestanten staat nu op 471, onder wie 11 parlementsleden. Meer dan 400 huizen, civil society instellingen, instellingen die te maken hebben met de media, en universiteiten hebben nu ''bezoek'' gehad van de militairen , aldus de PLO.  
De afgelopen nacht werden computers en surveillance camera's meegenomen van een geldwisselkantoor in Bethlehem. Daarbij werd ook een safe beschadigd die de militairen probeerden open te maken. In Hebron werden vier geldwisselkantoren overvallen, waarbij ook de alle computers en surveillancecamera's werden  meegenomen. Ook werden zeven liefdadigheidsinstellingen overvallen.


UN's special coordinator for the Middle East peace process Robert Serry.
Serry
Intussen dreigt Israel de speciale gezant van VN-secretaris-generaal Ban Ki Moon, de Nederlandse diplomaat Robert Serry tot persona non grata te verklaren en uit te wijzen. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij via VN-instanties 20 miljoen dollar dat Qatar had gedoneerd, wilde laten overmaken naar Gaza, teneinde de crisis daar te lenigen van de ambtenaren van Hamas, die sinds er een Palestijnse eenheidsregering was gevormd ineens niet meer betaald kregen omdat nu de vroegere PA-ambtenaren weer aan het werk konden. Serry ontkent de IOsrelsicrh beschuldigingen en zegt dat hij juist met alle partijen, de PA, Israel en Gaza contact had onderhouden en volledige transparant heeft gehandeld.
 Haaretz citeerde zaterdag bronnen binnen het ministerie van Buitenlandse Zaken in Jeruzalem ,die verklaarden dat Israel al langer genoeg heeft van Serry. Hij maakte bijvoorbeeld kritische opmerkingen met Pasen, toen Israel een ceremonie van de christengemeenschap in Israel/Palestina, de ceremonie van het ''Heilige Vuur'' onmogelijk had gemaakt voor grote aantallen deelnemers door hen domweg niet door te laten bij checkpoints.
Afgelopen vrijdag had was Serry nog zo onhandig geweest om bezorgdheid uit te spreken over de voortgang van Israels zoekactie op de Westoever. Hij had Israel opgeroepen zich te matigen en de zoekactie uit te voren in overeenstemming met de internationale wetten en ''de levens, de waardigheid en het werk van de Palestijnen'' te respecteren. 
 Serry heeft zeven jaar lang de functie van afgezant van de VN-secretaris-generaal vervuld. Waarschijnlijk is het inderdaad beter hem te vervangen door iemand die nog niet alle trucs en narigheden van de bezetting heeft gezien en die nog niet door heeft de Israelische machinerie om de Palestijnen eronder te houden, precies werkt. .

20 opmerkingen:

Anoniem zei

Ben blij met de info. 300 mensen is een kleine groep, maar tot nu toe kon ik geen enkel protest vinden.

trees zei

Ik ben wel bang dat de Palestijnen de 3 kinderen zullen doodmartelen , dus ik weet niet of het zo handig is van Israel om zoveel palestijnen gevangen te nemen.

Abu Pessoptimist zei

trees,
Doodmartelen? Je bedoelt zoals ze met Gilad Shalit hebben gedaan?

trees zei

We kunnen dagelijks zien in Irak en Syrie hoe moslimarabieren met mensen omgaan, ronduit walgelijk.

Deze mentaliteiten van dit soort mensen zijn al honderden jaren bekend, dus ik verwacht ook van palestijnen dezelfde instelling tav mensenrechten en moraliteit van deze onschuldigen kinderen.

Abu Pessoptimist zei

trees,.
nee, christenmensen deden dat soort dingen nooit. Kruistochten, inquisitie, autodafés, slavenhandel, kolonialistische moordpartijen in ´´Indië, Algerije, Kongo, het uitmoorden van vrijwel de complete autochtone bevolking van de VS en Australië, nazi-vernietigingskampen, rtwee wereldoorlogen, ach waarschijnlijk waren het allemaal ´´moslimarabieren´´ die dat deden.

Ben zei

Abu, Dat zie je toch verkeerd. We hebben hier te maken met een uitverkozen volk. Daarvoor gelden andere regels.
Superieur is superieur. En dan gelden simpelweg andere regels. (waar hebben wij dat eerder gehoord?!?)
Op naar de 500 (al dan niet potentiële) terroristen!

Abu Pessoptimist zei

Ben,
Ik buig nederig het hoofd.

trees zei

Slavenhandel is uitgevonden door de moslimarabieren om negers te misbruiken . Het Westen is er allang mee gestopt, de moslimarabieren houden nog steeds negers als slaaf.

trees zei

Ben trouwens ook wel benieuwd wanneer de moslimarabieren Marokko eens gaan verlaten en het teruggeven aan de Berbers, die nu al eeuwen worden onderdrukt , en waar we Abu P nooit over horen.


Ook bezetten ze nog steeds de Westelijke Sahara, heeft ook lang genoeg geduurd lijkt me.

Anoniem zei

Voor Ben. Ik lees o.a. ook in de bijbel: God beloont ieder mens naar zijn daden. Iedereen die het slechte doet wacht leed en ellende, de Joden in de eerste plaats. God maakt geen onderscheid.
Romeinen 10:12 En er is geen onderscheid tussen Joden en andere volken.
Is het dan niet beter je joodse vrienden te waarschuwen voor hun dwalen i.p.v. met hun mee te heulen? Zie b.v. de Rabbis for Human Rights.
Corrie

Abu Pessoptimist zei

Corrie, volgens mij bedoelde Ben het ironisch.

Martijn zei

@trees.
De praktijken van ISIS cs zijn walgelijk, daar is iedereen het over eens. Hetzelfde geldt voor jouw generalisaties over ‘moslimarabieren’ en je onsmakelijke vooroordelen over Palestijnen. Zijn de lessen van de Tweede Wereldoorlog je ontgaan? Hoe dan ook: ik ben niet gediend van je bruine denkbeelden.

@Ben.
Touché!

@Abu.
Dank voor je informatieve stukken en keep up the good work!

Anoniem zei

Zouden de drie kolonisten zich verstopt hebben in een kluis, zijn ze dan zo klein of de kluizen zo groot?
trees is vergeten te vermelden dat Arafat Jarad gemarteld is in een gevangenis van het meest morele leger in de wereld voordat hij dood ging. Gewoon doodgemarteld.Ach die trees, heeft vast en zeker een andere radio dan de meeste mensen hebben.
Krijg een beetje medelijden met haar,
gr. Jose

Anoniem zei

Ik dacht dat het die 'pastor' was.

Corrie

Anoniem zei

Toen ik het massale arresteren en vermoorden van Palestijnen gisteravond vergeleek met de pogroms in de 2e wereldoorlog werd ik vrijwel direct door een aantal lieden in het geëxalteerde gezelschap waarin ik verkeerde op haast krijsende toon voor antisemiet uitgemaakt. Het leek wel of ik in een scene uit The Stepford Wives was beland.

Anton

trees zei

@Martijn


Bruin vind ik nog altijd veel mooier dan het diepe zwart van het institutionele haatzaaien van Abu P. !

Abu Pessoptimist zei

trees,
Het schijnt dat we het nog even moeten uitleggen Zwart? Klopt, ik breng het nieuws van wat Israel doet. Dat nieuws is inktzwart.
Bruin is wat jij propageert uitstraalt. Bruin was de kleur van de hemden van Hitlers WA. Van het fascisme.

trees zei

Je brengt volstrekt eenzijdig nieuws van wat Israel doet. Israel doet ook talloze goede dingen, het is geen toeval dat de moslimarabieren in de rij staan om in Israel te mogen werken en wonen.

Dat zien we eigenlijk wereldwijd, overal willen moslimarabieren, koste wat het kost , in Westerse democratieën wonen.

Het omgekeerde , dat Westerlingen willen wonen in de geperverteerde moslimlanden komt maar weinig voor.

Zet hem op Abu met je zwarte duivelse haatzaaien, niet veel mensen geloven je rants , helaas.

Abu Pessoptimist zei

trees,
de ''moslimarabieren'' die in de rij staan om in Israel te mogen werken en wonen, komen er over het algemeen ook vandaan. Ze heten Palestijnen. Maar die zijn toevallig niet welkom in jouw heilstaat.
Natuurlijk is er (soms) ook goed nieuws te melden over Israel. Dat is er over elk land. Media (een blog is ook een medium) melden echter over het algemeen meer de dingen die fout gaan. Ik maak daarop geen uitzondering. Verder ben je, net als iedereen welkom om aan te vechten wat ik schrijf als je denkt dat het niet klopt wat ik meld. Dat doe je echter nooit. Je komt alleen met gezeur over de veronderstelde mentaliteit van wat je ten onrechte ''moslimarabieren'' noemt.

trees zei

Ik vind moslimarabieren een verdomd mooie samenvatting van een groep mensen , om niet te verzanden in allerlei benoemingsproblemen en daarmee onnodig lange teksten.

Dus "moslimarabieren" houd ik erin , net zoals jij veralgemeniseerd met israeliers, zionisten etc.

Voor alle duideljkheid, als ik praat over moslimarabieren heb ik het niet specifiek over palestijnen , maar ook over alle aanpalende volkeren .

Egyptische president el-Sisi heft uitzonderingstoestand op

El-Sisi (Wikipedia) De Egyptische president Abdel Fattah el-Sisi heeft aangekondigd dat de sinds 2017 bestaande, in het hele land geldende u...