woensdag 11 juni 2014

Palestijnse student gedood bij poging Israel binnen te komen

Een jonge Palestijnse man, die wilde proberen in Israel wat geld te verdienen om zijn ingenieurs-studie te betalen, is vermoedelijk door Israelische militairen doodgeschoten bij zijn poging illegaal het land binnen te komen, meldt het persbureau Ma'an News.  Het gaat om de 20-jarige Muhammad Mufeed Yousif Mustafa Thahir uit het dorp Yasid bij Nablus.
Een vriend van hem, Fadi´Halayqa uit het dorp al-Shuyukh bij Hebron, vertelde dat Thahir en hij afgelopen vrijdag samen twee uur liepen in een poging het al-Jabaa checkpoint te vermijden. Op een gegeven moment hoorde hij schoten en was hij teruggerend en had hij zich verstopt. Toen hij later terugging naar de plek kon hij Muhammad niet vinden. 

Twee dagen later werd Muhammads familie opgeroepen om bij een bureau van de Shin Bet in Etzion te verschijnen. Daar werd hen verteld dat Muhammed dood was. Zij gaven zijn mobieltje en zijn identiteitskaart terug aan de familie, maar de officier die hen te woord stond zei dat zijn lichaam in het Israëlische forensisch instituut in Abu Kabir was. De officier weigerde te vertellen hoe Muhammad was overleden. Hij zei dat het forensisch instituut de reden van zijn dood probeerde vast te stellen.   
Ma'an News meldt dat het geprobeerd heeft commentaar van het Israelische leger te krijgen op dit verhaal, maar dat de woordvoerster niet had teruggebeld.

1 opmerking:

Anoniem zei

= maar dat de woordvoerster niet had teruggebeld.=

Ik heb begrepen dat dit helaas heel vaak zo gebeurt in dit soort situaties.

Een "zoethoudertje" door Israel?

Herman