maandag 9 juni 2014

Israel sloopt huis van blinde man dat te dicht bij ''de Muur'' stond

جرافات الاحتلال تهدم منزلا في قرية فرعون جنوب طولكرم.(عدسة:مصطفى ابو دية/وفا)
Het vernielde huis van de blinde Falah 'Ebeid en zijn twaalf familieleden. (Foto WAFA)

Israelische bulldozers vergezeld van een flinke hoeveelheid militairen hebben maandag  een huis van twee verdiepingen vernield in het dorp Far'un ten zuiden van Tulkarem. Het huis was eigendom van Falah 'Ebeid (58) en zijn 12 familieleden. 'Ebeid is blind, lijdt aan diabetes en nierproblemen en is werkloos. Hij en zijn familie zijn nu ook dakloos.
'Ebeid vertelde het persbureau WAFA dat de reden dat zijn huis werd gesloopt, is dat de Israelische autoriteiten hadden geoordeeld dat het te dicht bij ''de Muur'' staat. 'Ebeid had eerder een order gekregen om het werk aan het huis te stoppen, maar hij had doorgebouwd omdat hij geen alternatief had om zijn familie onder te brengen. Het persbureau Ma'an News meldt dat 'Ebeid, toen hij de puinhopen van zijn huis in ogenschouw nam, in elkaar is gezakt. Hij is opgenomen in een ziekenhuis.
Gouverneur Abdullah Kmail van Tulkarem noemde de sloop een “misdaad” die ingaat tegen het internationale recht.Zo'n daad maakt duidelijk hoe weinig serieus de Israelische regering van premier Benjamin Netanyahu is bij haar streven naar vrede, voegde hij eraan toe.

Geen opmerkingen: