woensdag 25 juni 2014

Palestijnse arrestanten na recente Israelische razzia's boven de 500, 23 zijn parlementsleden

Updated. Uit nieuwe cijfers die de Club van Palestijnse Gevangenen maandag laat bekend heeft gemaakt, blijkt dat de hoeveelheid Palestijnen die tijdens de acties volgend op de verdwijning van drie tiener-kolonisten door Israel zijn gearresteerd, de 500 ruim is gepasseerd. Volgens de Gevangenenclub staat het totaal nu op 529 -- 179 uit het district Hebron, 87 uit de regio Nablus, 75 uit Bethlehem, 52 uit Jenin, 49 uit Ramallah, 36 uit Oost-Jeruzalem, 23 uit Tulkarem, 13 uit Qalqiliya, zeven uit Tubas, zeven uit Salfit, en één uit Jericho.
Ook zitten er nu 23 Palestijnse parlementariërs in het gevang in Israel, 11 van hen waren al opgepakt voordat de jongste Israelische arrestatiecampagne begon.
De arrestatiegolf is nog niet helemaal tot staan gekomen. Israel doorzocht woensdag tientallen huizen in Yatta en Beit Umar. Er werden zeven arrestaties verricht, en ook vielen er een paar gewonden. De Israelische militairen haalden bovendien vier sportclubs overhoop in Hebron en Bethlehem en wat plantenkwekerijen in de plaatsen Wadi Al-Quf, Beit Kahel and al-Hasaka.
Het wachten is op wat Israel met de gevangenen gaat doen. Uit bronnen rond de militaire rechtbank in Ofra valt te vernemen dat rond de helft van deze arrestanten ''administratieve hechtenis'' boven het hoofd hangt. Ook is nog niet uitgesloten dat een aantal wordt verbannen.
Drieënzestig Palestijnse gevangenen in Israelische gevangenissen die sinds 24 april een hongerstaking hielden tegen de ''administratieve hechtenis'', hebben intussen hun hongerstaking opgegeven na het bereiken van een overeenkomst met Israel, zo heeft een van hun advocaten, Abu Snena, bekendgemaakt.
Details van de overeenkomst worden later nog bekendgemaakt. Shawqi al-Ayasa, de minister van Gevangenenzaken in de nieuwe Palestijnse eenheidsregering, zei dat een belangrijk del van de eisen van de stakers was ingewilligd.
De gevangenen, die intussen in verschillende Israelische ziekenhuizen verblijven, zullen worden teruggebracht naar de gevangenis waar zij hun actie begonnen, zo meldde Qaddura Faris, de voorzitter  van de Club van Palestijnse Gevangenen. Ook zullen de onderhandelingen tussen de gevangenen en de Israelische Gevangenisdienst nog worden voortgezet, zei Faris. Overigens hebben niet alle gevangenen hun actie opgegeven. Een klein aantal zet de staking voort.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Naar aanleiding van de bommelding bij de Bijenkorf in Amsterdam heeft burgemeester E.van der Laan de hulp van het leger ingeroepen en 200 Marokkanen laten arresteren want de daders zijn ongetwijfeld Marokkanen.

Ook is het leger met veel geweld midden in de nacht Marokkaanse huizen binnengevallen, waar ze vernielingen aanrichtten en kleine kinderen met handboeien om arresteerden en naar de gevangenis brachten.
Verder werden er door het leger nog een moskee en een Islamitische school opgeblazen. Tot nu toe zijn er een dode en een zwaar gewonde gemeld maar het geweld gaat door. Alle Marokkanen zijn terroristen en die moeten worden uitgeroeid.

Zolang de dader van de bommelding zich niet heeft gemeld, geldt er voor alle Marokkanen in Amsterdam een uitgaansverbod, uitgezonderd voor diegenen die in overheidsdienst werken, zodat het Openbaar Vervoer kan blijven rijden en de stad schoon blijft.
gr. Jose

Freek zei

Jose heeft het eindelijk door

Israelische rechters onteigenen opnieuw een Palestijns huis in Silwan ten bate van de kolonisten

Het huis van de familie Samrin (Sumarin) in Silwan (FotoVrede Nu)  Een dag voor de deadline die Bibi Netanyhau zich had gesteld om dele...