maandag 2 juni 2014

Israeli's slopen in Jeruzalem, breiden nederzetting uit bij Yatta en rijden schapen dood bij Jenin


Dode schapen bij  Jenin, overreden door een kolonist. Ooggetuigen zeiden dat er tien schapen omkamen bij dit 'verkeersongeluk'.
Israelische bulldozers hehben maandag in opdracht van de gemeente Jeruzalem op diverse plaatsen wat sloopwerk van Palestijnse bezittingen die gebouwd waren zonder vergunning. Elders bouwden kolonisten van de íllegale voorpost'' Avigail bij Yatta verder aan de uitbreiding van hun nederzetting en bij Jenin reed een kolonist tien schapen dood.
 قوات الاحتلال تهدم  مخرن ومدخل منزل  المواطن أكرم علي القنبر في حي رأس العامود ببلدة سلوان (عفيف عميرة/وفا)
 De ravage aan het huis van Ali Akram Qanbar in Ras al-Amoud waar de Israeli's een schuur en de ingang van het huis platreden met een bulldozer. (WAFA) />
In Ras al-Amoud vernielden de Israeli's een schuur van 60 vierkante meter en de ingang van het huis van Ali Akram al-Qanbar. In de wijk Silwan werden een paardenstal en een parkeerplaats vernield. In Hizma moesten een autowas-installatie van Faris Salah Eddin eraan geloven. Ook werden daar koelkasten uit een winkel in beslag genomen en werd een aantal winkels aan de weg Jeruzalem Ramallah verzegeld, zo meldden inwoners ter plaatse.
In alle gevallen heette het dat de eigenaars geen vergunningen hadden. Dat kan kloppen, (bouw)vergunningen worden zelden of nooit verleend aan Palestijnen in Oost-Jeruzalem.
Bij de nederzetting Avigail, ten oosten van Yatta waren kolonisten maandag in  de weer met zwaar materieel om grond te egaliseren als voorbereiding op het bouwen van stenen huizen ter vervanging van hun mobiele huizen, zo meldde de coördinator van het Volkscomité in Yatta, Rateb al-Jabour aan het persbureau WAFA.
In het dorp Batraa bij Jenin reed een kolonist maandag dwars door een kudde schapen van een Palestijnse eigenaar. Getuigen meldden dat daarbij tien schapen werden gedood.

3 opmerkingen:

Freek zei

Die schapen blijken ook al geen bloed in zich te hebben al zouden zij zijn overreden, net als bij die 'doodgeschoten' jongens, die bleken ook bloedeloos te zijn.

Getuige: "Het was een Jood, om precies te zijn, een kolonist"
Omstander: "Hoe weet je dat"
Getuige: "Dat zei hij: "Ik ben kolonist."

En wat de sloop in Ras al Amud betreft had er bij moeten staan dat dit illegale uitbreidingen, bouwsels zijn. De Israëlische regering heeft dit veel te lang toegelaten, had in het verleden direct moeten optreden. Dat is het enige verwijt dat gemaakt kan worden.

Abu Pessoptimist zei

Freek,
Het zijn Palestijnse schapen. Dus spelen ze dat ze dood zijn. Hen is verteld dat dat moet voor de foto, om Joden vals te kunnen beschuldigen, zoals Palestijnse jongens dat ook vaak doen. (Volgens de Freeks van deze wereld dan).

Ik vind het een aardig citaat, van de ''getuige en de omstander''. Jammer alleen dat er geen bronvermelding bij is. Of heet de bron gewoon Freek? In ieder geval zijn auto's van kolonisten (en andere Israeli's) makkelijk te herkennen. Aan hun nummerplaten namelijk.

En ach, wat die sloop betreft. In het bericht staat hoe het werkt. Beter lezen, zou ik zeggen.

Unknown zei

Freak (en dat is geen schrijffout maar een beter passende naam voor je), je bent echt ziek, net als je zionistische vrienden.

Wat de schapen betreft: wat dacht je van inwendige bloedingen, daar gaan levende wezens ook dood aan. Op je opmerking betreffende de doodgeschoten Palestijnse jongens wil ik niet eens ingaan, want die is te ziek om nog menselijk te zijn. Daar reken ik jou en je misdadige zionistensoort dan ook al lang niet meer toe en ik heb geen idee wat de naam is voor dergelijk mensonwaardig soort als jullie.

Wel weet ik dat de bouwsels van zionistische kolonisten sowieso illegaal zijn en dus al lang geleden plat gebulldozerd hadden moeten worden. Liever gisteren dan vandaag en dan wegwezen met dat smerige tuig waar jij ook toe behoort (want dat is het juiste woord voor jouw soort)!

Israelische soldaten schieten jongetje dood dat bij zijn vader in een ' verdachte' auto zit

 Israelische soldaten hebben woensdagavond een jongetje van 12 jaar (sommige media spreken van 11) doodgeschoten dat met zijn broertje en zu...