vrijdag 13 juni 2014

En weer ging Bedoeiënendorp Al-Araqib tegen de vlakte

Israel heeft donderdag het Bedoeïenendorp Al-Araqib in de Negev opnieuw gesloopt. Er is onenigheid over de hoeveelste keer dat intussen is. Sommigen houden het op de 70ste keer, de site +972 sprak van de 64ste keer. Het Guinness Book of Records kan er hoe dan ook wel mee worden gehaald.
AlArakibcemeteryVorige keren werd het gedeelte dat begraafplaats is van het dorp ongemoeid gelaten. De dorpelingen hadden zich daar de vorige keren steeds teruggetrokken in tenten en tijdelijke onderkomens. Nu moest dit gedeelte er ook aan geloven. Alleen een tent die als moskee werd gebruikt bleef overeind, maar de de minaret ging wel tegen de vlakte.De bewoners van Al-Araqib werden in 1951 door Israel van de plek van hun dorp verjaagd, maar kwamen terug omdat zij hier al tientallen jaren woonden en altijd belasting hadden betaald, eerst aan de Ottomaanse heersers, later aan de Britten. Onlangs verloren zij echter een zaak voor de rechtbank in Be'er Sheva die zich erop beriep dat zij niet officieel in de registers waren vermeld. De dorpelingen hadden de rechter gevraagd de sloop tegen te houden tot er een beroep diende, maar de politie wachtte het antwoord van de rechter op dit verzoek niet af.

Geen opmerkingen:

Ook de VN concludeert dat Abu Akleh werd gedood de Israeli's

Het wordt langzamerhand super duidelijk. Alleen niet voor Israel wappies. De vraag "wie doodde Shireen Abu Akleh?'' is intussen...