zaterdag 21 juni 2014

Israels veldtocht eist opnieuw slachtoffer: man overlijdt aan hartaanval

اثار الدمار التي خلفها الاحتلال عقب تفتيش المنازل بالخليل.(عدسة:حسام ابو علان/وفا)
Palestijns interieur in Hebron na bezoek van het Israëlische leger. (WAFA)

De zoektocht/strafactie van het Israelische leger, die na de verdwijning van drie yeshiva-leerlingen bij de nederzetting Kfar Etzion de tweede week is ingegaan, heeft opnieuw een slachtoffer gemaakt. In het dorp Haris stierf  Ali Abed Jabr, een man van in de 60, aan een hartaanval, melden Ma'an News. Dat gebeurde tijdens een ruzie met Israelische soldaten die zijn huis waren binnengevallen. De Israeli's verhinderden dat familieleden van Ali Jabr hem naar een ziekenhuis brachten. Hij overleed ter plekke.
De dood van Ali Jabr vond plaats tijdens een inval van tientallen militairen die Haris waren binnengevallen en huizen binnendrongen en inwoners intimideerden en mishandelden. Er vielen ook gewonden: Jawad Muhammad Daoud liep een gebroken hand op nadat de Israeli's hem en zijn broer aanvielen in hun huis. Zeven andere familieleden kregen ademhalingsproblemen nadat de soldaten een traangasgranaat in het huis hadden afgevuurd. 
 
Terwijl Israel doorgaat met zijn ''zoektocht'', liet de politie van de Palestijnse Autoriteit zich ook niet onbetuigd. De ME-ers van de PA verhinderden vrijdag in Hebron een demonstratie in solidariteit met de hongerstakers in de Israelische gevangenissen. Ook werden journalisten afgetuigd en een camera gebroken. Mogelijk is het ME-optreden een gevolg van de ''veiligheidscoördinatie'' waar Mahmoud Abbas het de laatste dagen steeds over heeft gehad. (Foto Ma'an)  
 
Volgens Haaretz  arresteerden de Israelische troepen in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw tenminste 10 Palestijnen en overvielen zij 15 liefdadigheidsinstellingen en 146 privé-huizen. Ook is intussen de afsluiting van het noorden van de provincie Hebron nog steeds van kracht. Haaretz citeert het Palestijnse persbureau Ma'an om te melden dat er ook botsingen waren tussen Israelische soldaten en Palestijnen in El-Bireh. Ma'an zelf meldt dat de soldaten onder meer inbraken in het ''Noon Center for Islamic Studies'', er de computers meenamen en meubilair vernielden. Jongeren bekogelden de soldaten met stenen en lege flessen en de militairen schoten terug met traangas en ''rubberkogels''.

De legereenheid bestormde ook het kantoor van PalMedia, een bedrijf dat tv- en radio-producties maakt. Een wachter werd opgesloten in zijn eigen hokje en de soldaten namen computers en apparatuur mee.

3 opmerkingen:

Feng Chsang zei

Is het niet afschuwelijk dat een valse vlag operatie zoveel ruimte geeft aan hen die de betekenis van "Ik ben die ben" op zo'n manier weten te manipuleren dat daarmee de politiek van Israël voor de wereld wordt gelegitimeerd - lees: de weerstand tegen dit vulgaire monster beheersbaar blijft (in Nederland door coalities met CDA, CU, SGP)?
Is het niet een schrikbarend signaal dat op mondiaal vlak de afspiegeling van dit valse 'Ik ben die ben", dat geen licht maar duister straalt, door die groepen als iets positiefs wordt voorgesteld?

Fennie Stavast zei

Misschien is het een idee dat alle blog-lezers hun (kwaliteits-)kranten een mailtje sturen met het verzoek eens een foto te plaatsen van de vernielingen die IOF aanricht. En tevens het verzoek te melden dat er nu al vijf dagen achtereen Israelische bommen op Gaza gevallen zijn.

Zoals zo vaak: aandacht op West-Bank richten, dan wordt er over Gaza-gruwelen niks gemeld.

Anoniem zei

Ik zet wel eens wat op fb van de NOS.

Corrie