dinsdag 19 juni 2018

Gaza: Israeli's schieten man dood en gewonde jongen (13) overlijdt

Zakariya Bashbash
Israelische soldaten hebben maandag een 24-jarige man doodgeschoten aan de grens met Gaza, ten oosten van Gaza-stad. Hij werd geïdentificeerd als Sabri Ahmad Abu Khader. Een correspondent van Wafa meldde dat de Israeli's het vuur openden op een groepje mensen waarbij Abu Khader werd geraakt. Hij werd in allerijl naar het Shifa-ziekenhuis getransporteerd, maar daar overleed hij enkele minuten later.
Maandag overleed ook een jongetje van 13 dat eerder ernstig was gewond door Israelisch geweervuur. De jongen, Zakariya Hussein Bashbash uit het Maghazi-vluchtelingenkamp was neergeschoten ten oosten van het Bureij-vluchtelingekamp in Midden-Gaza.
Hij belandde eveneens in het Shifa ziekenhuis, waar hij werd geopereerd en op de afdeling intensive care terecht kwam. Daar overleed hij maandag. Met deze twee doden is het dodental van de Grote Mars van de terugkeer sinds 30 maart volgens het Palestijnse persbureau Wafa op 134 uitgekomen, andere tellingen komen tot 137. Er zijn bijna 14.000 gewonden.
Israel voerde maandag diverse luchtaanvallen uit op Gaza waarbij met raketten alleen materiële schade werd aangericht. Volgens Israel waren de aanvallen een vergelding voor de schade die aan Israelische gewassen is aangericht door vliegers met brandende staarten en vuurballonnen. Secretaris-generaal van de VN Antonio Guterres waarschuwde dinsdag, volgens het persbureau AP, in een rapport aan de Veiligheidsraad, dat Gaza en Israel op de drempel staan van een nieuwe oorlog.

Geen opmerkingen:

Net voor Biden het overneemt keurt Israel nog wat nieuwbouw goed in bezet gebied

Restaurant in Havat Yair Nog net voor de inauguratie van Joe Biden als president van de VS heeft Israel gisteren weer een uitbreiding goedge...