donderdag 28 juni 2018

Israel: vernielingen door de kolonisten en sloop door de overheid

 (Foto via Twitter)
 Kolonisten van de nederzetting Yitzhar, in de buurt van Nablus, hebben donderdag opnieuw toege;gam. Ditmaal prikten ze de banden door van twee auto's om het dorp 'Urif en schreven ze leuzen op diverse muren. Eén zo'n leuze staat op de foto hierboven. De vertaling luidt: ''Hier wonen vijanden, verdrijven of doden''. Deze ''prijskaart'' aanval zoals ze werden genoemd, vond plaats na recente aanvallen waarbij hondenden olijfbomen werden afgebrand, of eveneens honderden wijnranken werden afgezaagd.

 Sloop in Jaljoulia (via Twitter)

Intussen wordt er ook weer flink gesloopt, een activiteit waarvoor niet de kolonisten maar de Israelische overheid verantwoordelijk voor is. In het dorp Jaljoulia, in Israel zelf (in de oerwegdn door Palestijnsen bewoonde Driehoek in Galilea) gingen twee huizen van twee verdiepingen tegen de vlakte.
In de Naqab (Negev, ook in Israel) werd een dag geleden het Bedoeïenendorp al Araqib voor de 130ste (u leest het goed: de honderd en dertigste) keer gesloopt. Twee dagen geleden werd een huis gesloopt in Bet Hanina (Jeruzalem) en sloopten twee Palestijnen op last van de gemeente Jeruzalem (om sloopkoosten te vermijden) hun eigen huis in Silwan.             

1 opmerking:

J.Hamburger, Broek in Waterland zei

Ziek, ongeneeslijk ziek.

Israelisch leger maakt weer een slachtoffer bij inval in Nablus

 Het Israelische leger heeft bij één van haar invallen in Nablus weer een slachtoffergemaakt en ook 31 mensen gewond, onder wie vier mensen ...