maandag 11 juni 2018

Palestijns protest in Ramallah tegen sancties van de PA tegen Gaza

(Foto Al Quds dot com)
Enkele honderden Palestijnen hebben zondagavond in Ramallah een protestbijeenkomst gehouden tegen de sancties die de Sulta (Palestijnse Autoriteit) hanteert tegen Gaza. De deelnemers noemden de sancties collectieve straffen tegen de Palestijnse bevolking en riepen president Mahmoud Abbas en andere leiders op om ze op te heffen.  Zij zouden de besluiten moeten uitvoeren van de Palestijnse Nationale Raad, het PLO parlement. 
De betoging was georganiseerd door een groep die zich ''Beweging voor het opheffen van de sancties tegen Gaza'' noemt, bestaat uit academici journalisten, kunstenaars, en burgers. De groep ijvert naast het opheffen van de sancties voor het uitvoeren van de besluiten betreffende de nationale verzoening van de groepen al Fatah en Hamas.
President Abbas maakte op 20 maart 2018 bekend dat hij van plan was de bijdragen aan Gaza te korten met zo'n 100 miljoen dollar als Hamas de macht niet zou overdragen. Een dag later meldde de Sulta dat zij de volledige controle wilde overnemen in  Gaza. Abbas zei in een speech dat ''we de volledige verantwoordelijkheid op ons zullen nemen als we de zaal volledig in handen  hebben, als de zaak niet in handen hebben, is het hun volledige verantwoordelijkheid''.

Geen opmerkingen:

Israel breekt met UNRWA en velt daarmee een doodvonnis voor Noord-Gaza

  Israel heeft maandag de samenwerking met UNRWA opgezegd. Op dezelfde dag had de chef van UNRWA, Lazzarini, ook gemeld dat er al twee maand...