donderdag 14 juni 2018

Joodse kolonisten hakken 200 olijfbomen om

Israelische kolonisten hebben donderdagochtend vroeg ongeveer 200 olijfbomen omgehakt in het dorp Beit Iskariya, ten zuidoosten van Bethlehem, op de Westoever. De bomen waren eigendom van Kamil Khalil Sa’ad en ‘Amer Hussein Odah.Volgens Hasan Breijiyya van het Comité tegen de Apartheidsmuur een de nederzettingen in Bethlehem was dit al de tweede aanval binnen twee weken.
Het dorp Beit Iskariya van ongeveer 650 mensen, raakte sinds 1967 ingeklemd tussen de nederzettingen Kfar Etzion, Alon Shvut, Migdal Oz, Neve Daniel, Beit Ayin, Rosh Tzurim, Beitar Illit, Efrat en Elazar. Het omvatte aanvankelijk 9.000 dunam grond (900 hectare) maar raakte daarvan 2.000 kwijt. Israel weigert bouwvergunningen zodat het dorp niet kan uitbreiden. Ook werden zeven huizen in de loop der jaren gesloopt. Hte heeft regelmatig te maken met aanvallen van kolonisten.  

1 opmerking:

Abu Pessoptimist zei

Jaap Hamburger zei..
Het waren antisemitische bomen, met een terroristisch oogmerk, die met hun op de wind fluisterende blaadjes aanzetten tot haat. Hun takken wezen als messen naar passerende
Israëli¹s. Met hun wortels hadden zij 'aanvalstunnels' gegraven, die uitkwamen onder scholen in de nederzettingen. Los daarvan zijn de bomen niet omgekapt door joodse bewoners van de nederzettingen: dat hebben de Palestijnen zelf gedaan. Trouwens: de bomen zijn helemaal niet omgekapt, deze foto is eerder genomen, en elders, van bomen die toch al gerooid moesten worden. Het zijn overigens geen Palestijnse olijfbomen, want de grond en alles wat daar op staat is van Israël. En denk je nu heus dat 'de kolonisten' hun eigen bomen omhakken? Nou dan!

Israelisch leger schiet weer drie Palestijnen dood - en advocaat Hammouri wordt uitgezet

Na'm Zubeidi (links) en Mohammed Sa'di Het Israelische leger is donderdagmorgen de plaats Jenin op deWestoever binnengedrongen en he...