vrijdag 22 juni 2018

Sara Netanyahu aangeklaagd wegens fraude

Sara Netanyahu, de vrouw van de Israelische premier, is donderdag in staat van beschuldiging gesteld van fraude. Samen met Ezra Saidoff, een vroegere adjunct-directeur-generaal van het bureau van de premier, zou zij gegevens hebben vervalst betreffende het bestellen van maaltijden van dure restaurants ter waarde van 350,000 shekel (ruim 83.000 euro), terwijl in de residentie van de premier door de staat betaalde koks aanwezig waren. Zij gaf het personeel van de residentie, onder wie de chef van de huishouding, Meni Naftali, opdracht dit feit niet te laten uitlekken zodat de boekhouding er geen lucht van kreeg. Zij en Saidoff worden beschuldigd van het frauduleus in ontvangst nemen van zaken, fraude en misbruik van vertrouwen. Saidoff is daarnaast beschuldigd van valsheid in geschrifte in zijn hoedanigheid van overheidsfunctionaris.
Het onderzoek liep al vanaf 2015. Daarbij werd ook gekeken naar het feit dat Sara Netanyahu een aanzienlijk bedrag aan aan de staat toekomende staatsiegelden in haar eigen zak heeft gestoken, dat er voor duizenden dollars aan geurkaarsen werden gekocht, dat tenminste 15 privémaaltijden op  staatskosten werden geboekt, dat een employee van de residentie werd ingezet als privé-verzorger van Sara Netanyahu's vader, en  dat een elektricien die werk verrichtte aan de residentie en het privé- huis van de Netanyahu's in Caesarea en die lid was van Netanyahu's partij, de Likud, voor dat werk teveel betaald had gekregen. 

Geen opmerkingen:

ICJ geeft Israel opdracht onmiddellijk voedselkonvooien naar Gaza door te laten

  Het Internationale Hof van Justitie (ICJ) in Den Haag heeft Israel donderdag opgedragen ongehinderd voedsel, water en hulp door te laten n...