zondag 3 juni 2018

Nog een op 14 mei gewonde Palestijn overlijdt

Mohammed Hamamda vierde een aar dagen geleden nog de zes verjaardag van zijn dochter (IMEMC)

Een Palestijn die op 14 mei tijdens de Grote Mars van de Terugkeer in Gaza door Israelische scherpschutters werd neergeschoten ten oosten van Gaza stad, is zondag overleden. Het Palestijnse ministerie van Gezondheid in Gaza deelde mee dat het ging om  Mohammad Na’im Hamamda, 30, uit het Jabalia kamp. Hamamda, die in een ziekenhuis in Gaza lag, leek aanvankelijk aan de beterende hand. Zo kon hij een paar dagen geleden vanuit zijn ziekenhuisbed de zesde verjaardag van zijn dochter meevieren. Maar later trad weer een verslechtering in, tot hij zondag overleed.
Hamamda is de 120ste deelnemer aan de Grote Mars van de Terugkeer die die door Israel is doodgeschoten sinds 30 maart. Hij is het 67ste slachtoffer van de slachting van 14 mei.
Afgelopen woensdag overleed de 23 jarige Maisara Ghneim, die eveneens bij het grenshek was neergeschoten, in een ziekenhuis in Jeruzalem. Vrijdag werd de vrijwillige verpleegster Razan Ashraf Najjar, doodgeschoten.
Intussen vielen Israelische vliegtuigen, drones en tanks in de nacht van zaterdag op zondag 15 verschillende plaatsen in Gaza aan. Er was alleen materiële schade.  Volegsn het Isareelside leger waren de aanvalln een antwoord op granaten die zouden zijn afgevuurd op Sderot, Lakish, Hof Ashkelon, Sha’ar HaNegev, Sdot Negev, en de nederzettingen van de raad van Eshkol. Ook zou er iemand hebben geprobeerd door het grenshek te breken en een granaat naar militaire objecten hebben gegooid. En tenslotte waren er ook in natuurgebied branden ontstaan doordat vliegers met brandende staarten de grens waren overgevlogen

3 opmerkingen:

Meir zei

Is het resultaat van Jodenjacht. Je lijkt overigens hevig teleurgesteld dat de stand 67-0 is en nog steeds geen dorp met Joden kon worden uitgemoord. Overigens, hoe lang meen je dat Israël dit over zijn kant laat gaan en niet op een dag een bommenwerper over dat uitschot laat vliegen zodat het 1 minuut later definitief is afgelopen?

Het is duidelijk dat als jouw buren je woning in brand steken jij dat normaal vindt

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Jodenjacht? Je bedoelt dat de twee journalisten en de twee medische hulpverleners (onder wie de 21 jarige Razan) die Israel intussen heeft doodgeschoten, en al de tientallen journalisten en verplegers die gewond zijn, allemaal op ''jodenjacht'' waren? En dat al die Palestijnen die honderden meters van het hek werden doopgeschoten (vaak in de rug) of wier benen er afgeschoten zijn, ook allemaal erop uit waren om joden te doden? Als ik jou was zou ik toch m'n pillen maar weer eens gaan innemen. De wereld is al vol genoeg met ''verwarde'' mensen.

Elisabeth zei

Ik voel me altijd weer verkwikt na het lezen van de bijdragen van 'Meir'. Je weet dat het afgelopen is met het morele krediet van Israel als alleen dergelijke types (en eerlijk gezegd ook duidelijk gestoorde types) nog bereid zijn hun mond open te doen om de dagelijkse Israelische wandaden te verdedigen. Bedankt 'Meir'! Schrijf je gauw weer? Groetjes.

Israelische beveiligers executeren 15-jarige na ''ramming'' aanval

Mohammed Younes   Minder dan een dag nadat twee politieagenten in Jeruzalem een gewond op de grond liggende verdachte hadden doodgeschoten ...