zaterdag 2 juni 2018

Israelische soldaten in Hebron schieten chauffeur bulldozer dood

Rami Sabarna
Israelische militairen in Hebron op de Westoever hebben zaterdag een bouwvakker doodgeschoten die werk aan het uitvoeren was in opdracht van het (Palestijnse) gemeentebestuur. Het was Rami Wahid Hasan Sabarna, 36, volgens het Palestijnse ministerie van Gezondheid.
Sabarna was met een kleine bulldozer aan de weg aan het werken in de buurt van de Ibrahimi moskee in de Oude Stad. Volgens de militairen probeerde hij hen te overrijden met zijn bulldozer, maar volgens ooggetuigen was dat klinkklare nonsens. Aref Jaber, een locale activist tegen de Muur en de nederzettingen, zei dat Sabarna langs de militairen reed en dat ze hem toeriepen te stoppen. Maar door het lawaai van de bulldozer kon hij hen helemaal niet horen een reed hij door. Daarop schoten ze hem neer. Vervolgens hielden zij een Palestijnse ambulance, die hem te hulp wilde komen, tegen. Hij bloedde daardoor dood, liggend op de weg naast zijn voertuig. Pas veel later stopte een Israelische ambulance hem in een zwarte zak en nam het lichaam mee. De soldaten hielden ook journalisten op een afstand.
Volgens internationale maatstaven is Rami Sabarna gewoon vermoord. Zijn zaak zal echter, net als heel veel andere vergelijkbare zaken, nooit worden onderzocht. Dit is intussen de routine van de bezetting. Je zal maar bouwvakker met een bulldozers zijn in Palestina.

6 opmerkingen:

Unknown zei

markbontjes@hotmail.com......Mark Bontjes

Ik heb de afgelopen tijd behoorlijk wat ingenomen ...bias...fake news sites mogen doorscrollen wat betreft het Israelische/Palestijnse conflict maar Abu Pessoptimist spant de kroon.
Dus die Israelische 18 jarigen militairen schoten een onschuldige bouwvakker zomaar door zijn hoofd omdat deze hardwerkende,goudeerlijke, godsvrezende Palestijn een stopsignaal had genegeerd?
Wie nemen jullie nu zo ongelovelijk in de zeik?
Natuurlijk mag iedereen zijn eigen kant kiezen in het Israelische/Arabische conflict maar Abu is op een manier bezig die elke geloofwaardigheid laat smelten als sneeuw op de Hermon berg.
Met vriendelijke groet vanuit de bezette Westelijke Jordaanoever
Mark

Abu Pessoptimist zei

Yael Cohen/Mark Bontjes,
Ik weet niet of dit een hardwerkende godvrezende Palestijnse bouwvakker was (hoewel zijn werkgever dat wel schijnt te vinden). Ik weet wel dat ooggetuigen van wat daar gebeurde beschrijven dat hij gewoon aan het werk was. Zijn werkegever en familie sluiten zich daarbij aan. Dat staat natuurlijk alleen in de Palestijnse pers, die twee lezingen geeft en niet in de Israelische pers die zoals gebruikelijk alleen meldt wat het leger te vertellen heeft. Ik meld dit op deze manier, omdat dit zeker niet de eerste keer is dat een Palestijn op, laten we zeggen: discutabele manier wordt gedood. Sabarna is nummer zoveel op een lijst die intussen tientallen, zoniet honderden namen telt, te beginnen met het 18 jarige meisje Hashlamoun uit Hebron https://abu-pessoptimist.blogspot.com/search?q=hashlamoun , dat in september 2015 door twee soldaten van dichtbij werd doodgeschoten omdat ze dachten dat ze een mes had, terwijl ze dat niet had en terwijl ze haar gewoon hadden kunnen arresteren. Lees vedre in het magazine 00972 een aardig stukje over hoe de Israelische militaire aanklager gebruikt wordt om militairen van onderzoeken (en vervolgingen uiteraard) te vrijwaren. Ik wens jullie verder heel veel succes bij jullie zoektocht naar ''de waarheid'' daar in beet gebied. Ik hoop maar dat jullie zelf geen bezetters zijn.

joop zei

Wat gij niet wilt dat U is geschiedt doet dat ook aan een ander niet!stop dan ook maar na al deze moorden, land pikken etc te jammeren over de Holocaust..zionazis!

Meir zei

Westoever
ooggetuigen (antisemitische moslims)
familie zegt dat het waar is
magazine 00972 (lees: Der Stürmer)
Israëliërs zijn 'bezetters' van eigen land

Het antisemitisme druipt er weer van af en het zoveelste artikel druipt van haat tegen Israël en Joden

Ik zei toch, je bent spreekbuis van Hamas en haatzaaier, zoals je geliefde Anja

En jammer voor je, maar je Hashlamoun had toch een mes bij zich

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Ik ga dat niet allemaal tegenspreken, wat je zeg is dermate belachelijk dat zelfs mensen met een IQ van 80 of minder er waarschijnlijk niet door overtuigd zouden kunnen worden.
Maar Hashlamoun en een mes? Ik geef een verwijzing in mijn reactie (die je natuurlijk niet hebt gelezen, jij weet het immers altijd beter) waarin ik de New York Times citeer. Uit de NYT blijkt dat het leger BEWEERDE dat Hadil Hashlamoun een mes had, terwijl wat er echt gebeurde was dat de metaaldetector afging en ze TERWIJL ZE PROBEERDE HEN IN HAAR TASJE TE LATEN KIJKEN OM TE CONTROLEREN WAT ZE BIJ ZICH HAD, werd doodgeschoten door meerdere soldaten die daar geen enkele treden voor hadden en haar trouwens gemakkelijk hadden kunnen arresteren.
Maar de New York Times, wat weet die er nou van? Het leger, het meest morele leger ter wereld, dat heeft natuurlijk gelijk. Nietwaar, Meir?

Jaap Hamburger zei

Meir, een grove bek is wel het laatste dat overtuigt.

Israelische militairen schieten weer tiener (16) dood

Amjad Israelische militairen hebben donderdagavond weer een Palestijnse tiener doodgeschoten . Volgens het Palestijnse persbureau al-Quds do...