maandag 25 juni 2018

Israelische kolonisten verbranden meer dan 300 olijfbomen in het district Nablus op de Westoever

 (Foto Ma'an News)
 Israelische kolonisten hebben zondagavond tenminste 300 olijfbomen in een dorp in het noorden van de Westoever vernield door brand. Volgens Ghassan Daghlas, de man die in de noordelijke Westoever de activiteiten van de kolonisten monitort, ging om boomgaarden van het dorp Tal, ten westen van Nablus. Ma'an News meldde dat de boomgaarden eigendom waren van Fathi al-Hassan en Musi al-Shartouk, en van een derde Palestijn, uit het dorp Farata, in het disctrict Qalqiliya. Volgens Daghlas waren de brandstichters kolonisten van de nederzetting Havat Gilad, die een zogenoemde ''vuurballon'' de boomgaarden instuurden.
Afgelopen vrijdag werden ook al olijfbomen verbrand Toen ging het om een dertigtal in boomgaarden van het dorp Burin, eveneens in het disctrict Nablus. Daghlas meldde bij die gelegenheid dat de brandstichters kolonisten van de nederzettingYitzhar waren. Een aantal van hen viel eerst het dorp Burin binnen en later de boomgaarden waar ze enkele tientallen bomen in brand staken.Yitzhar staat in de top drie van nederzettingen die dit soort daden van vandalisme uitvoeren. 

Geen opmerkingen:

Alaa Abdel Fatah heeft onze hulp nodig

Het is waarschijnlijk veel mensen ontgaan dat ik een hele tijd niets over Egypte heb geschreven. Daar waren twee redenen voor. In de eerste ...