donderdag 14 juni 2018

Palestijne politie slaat demonstratie in Ramallah uiteen

(Foto Shehab dot com)
De ''veiligheidspolitie'' van de Palestijnse Autoriteit heeft woensdagavond op het Manara plein in Ramallah op de Westoever een demonstratie uit elkaar geslagen van enkele honderden Palestijnen (of mogelijk meer) tegen de sancties die de PA heeft opgelegd aan Gaza. De demonstratie onder het motto ''Hef de sancties op'' was verboden, nadat zondag al net zo'n demonstratie in Ramallah was gehouden, waaraan ook enkele duizenden deelnamen. De PA ging met het verbod in tegen de vrijheid van demonstratie. 
Er werd met traangas geschoten, en er werd flink geslagen. Zo'n 45 mensen werden opgepakt, waarvan het merendeel na in elkaar gelagen te zijn weer werd vrijgelaten. Drie mensen bleven in hechtenis, volgens ooggetuigen op twitter. Enkelen belanden in het ziekenhuis. De PA besloot in maart te korten op de betaling van ambtenarensalarissen en een aantal betalingen aan Gaza stop te zetten als Hamas niet onvoorwaardelijk de macht zou overdragen. De demonstranten protesteerden hiertegen. Zij eisen voortzetting van de besprekingen tussen Fatah en Hamas. 
 

1 opmerking:

Elisabeth de Boer zei

De Palestijnse politie slaat demonstranten in elkaar of uit elkaar en het Israelische leger kan doen wat het wil, want je gaat 5 jaar de bak in als je filmt wat ze doen:

https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-israel-to-bar-activists-from-documenting-soldiers-in-west-bank-1.6176060
De enige democratie in het midden oosten etc.

Weer opgepakte gevangene Zubeidi is zwaar mishandeld: gebroken kaak en ribben

Zubeidi Wat al zo'n beetje via Twitter bekend was geworden is nu bevestigd: de Palestijnse gevangene Zakaria Zubeidi, een van de zes die...