vrijdag 8 juni 2018

Israeli's doden deze vrijdag vier mensen in Gaza

(Shehab News)
Updated. Israelische militairen hebben vrijdag vier Palestijnen doodgeschoten in Gaza en ruim 600 anderen gewond. Onder de doden was een jongen van 15, Haitham al-Jamal. Hij werd doodgeschoten tijdens de protesten ten oosten van Khan Younis. 
De andere drie doden waren Yousef al-Fasih, 29, die werd doodgeschoten ten oosten van Gaza stad, 29, Ziad Jadallah Bureim, die eveneens werd gedood bij Khan Younis, en Imad Nabil Abu Darabi, 26, die werd doodgeschoten ten oosten van Jabalia in het noorden van de Gazastrook.
Tenminste 92 van de gewonden liepen kogelwonden op, onder hen waren 26 kinderen en 14 vrouwen. Zeven van deze gewonden verkeren in kritieke toestand. Onder de gewonden was ook de fotograaf Mohammed al Baba van het Franse persbureau AFP. Hij werd in een been geschoten. De overige gewonden raakten in de problemen wegens een overdosis traangas. De meesten van hen werden behandeld in de veldhospitaals. Het dodental van de protesten is nu opgelopen tot 127. OCHA (de VN) telt vier doden mee die bij Israelische luchtaanvallen vielen en komt tot 131, maar volgens het Palestijnse ministerie van Gezondheid is het aantal  135 doden.
Dit was de vierde vrijdag sinds de protesten op 30 maart begonnen. Deze week stond de herdenking van de Naksa, de verovering van de Westoever, Gaza en de Golan in 1967 centraal. Israel leverde, afgezien van het doodschieten van de drie slachtoffers, deze vrijdag nog een verrassing: als represaille voor de brandende vlieger die vele dunams land aan Israelische kant in brand hebben gezet, zette een drone een kamp van de Grote Mars van de terugkeer in brand. Daarbij brandde een aantal tenten af, plus een hoeveelheid autobanden die klaarlag om als ''rookgordijn'' in brand te worden gestoken.

2 opmerkingen:

Meir zei

Wie de velden en bomen van een ander in brand steekt en meent dmv terreur een ander land te kunnen veroveren kan op klappen rekenen.

Het is duidelijk, die Arabieren zijn complete zombies geworden, verslaafden aan geweld. Zijn er geen Joden moorden zij elkaar wel uit, zoals in Syrië of Pakistan, Afghanistan om het even welk islamitisch land.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Als schade inderdaad in alleen in mensenlevens zou moeten worden betaald, dan zouden de 42 procent van de grond van de Westoever die Israel heeft gestolen en/óf beheerst, de 800.000 tot een miljoen olijfbomen die Israeli's sinds 196 hebben gekapt, de gestolen of onklaar gemaakte waterbronnen, de 50.000 gesloopte huizen en al die ander vernielingen alleen betaald kunnen worden met zeeën van Joods bloed. Laten we hopen dat dat niet nodig al zijn.
Overigens zijn Afghanen en Pakistanen geen Arabieren. Het zijn wel mensen die elkaar soms uitmoorden. Maar vergeet niet dat de Europeanen dat enkele tientallen jaren geleden nog veel drastischer deden.

Dode in Hebron en diverse gewonden in ondermeer el-Bireh

Mo'men Jaber Israelische militairen hebben in al-Khalil (Hebron) dinsdagmiddag een 17-jarige jongen dodelijk verwond. De 17-jarige Mo...