zaterdag 30 juni 2018

Gaza vrijdag: twee doden onder wie jongen van 13 en 310 gewonden

Yasser Abul Najja (Foto via Twitter)
Updated. Israelische scherpschutters hebben vrijdag weer twee deelnemers doodgeschoten van de demonstraties in het kader van  de grote Mars van de terugkeer in  Gaza. Eén van hen was het 13-jarige jongetje Yasser Abu al- Najja, die in zijn hoofd werd geraakt toen de schutters het vuur openden op een groep mensen ten oosten van Khan Younis. Het andere slachtoffer was de 24-jarige Mohammad Fawzi Hamaydeh. Hij werd doodgeschoten ten oosten van  Rafah in het zuiden van de Strook. Er waren deze vrijdag 310 gewonden. Van hen verkeren er drie in  levensgevaar.
Een correspondent van het Palestijnse persbureau WAFA in Gaza meldde dat de Israeli's op veel plaatsen het vuur openden op groepen mensen die zich in de buurt van de grens hadden verzameld. Ook waren er opnieuw veel gevallen van mensen die in de problemen kwamen door het overdadige gebruik van traangas. In één geval betrof dat een aantal medische hulpverleners toen de Israeli's een traangasgranaat in een ambulance schoten.
Volgens Wafa zijn er nu ''meer dan'' 134 mensen die deelnamen aan de Grote Mars van de Terugkeer door de Israeli's gedood. Er circuleren wat dat betreft meerdere getallen, volgens mijn eigen telling zijn het er nu 139. Er zijn ruim 14.000 (veertienduizend!) gewonden, van wie een aantal in kritieke toestand.

5 opmerkingen:

Meir zei

Ook terroristen van 13 zijn terroristen en dienen geliquideerd te worden.
14.000 gewonden. Ja, brandwonden meegerekend en rookvergiftiging en dan een paar nullen er bij.
Man, wat ben jij een fantast en je gelooft die kolder ook nog. Je lijkt wel een moslim.

Frans zei

Hoe meer van dat islamitische ongedierte sterft hoe groter mijn vreugde.

Abu Pessoptimist zei

Meir en Frans.
Dit is dus blijkbaar de moraal anno nu van een deel van de Joodse mensheid en hun supporters. Het verschilt eigenlijk in helemaal niets van de mensen die in Auschwitz Zyklon B on een gaskamer loslieten, inclusief het taalgebruik. Als Hanna Arendt nog had geleefd zou ze hebben kunnen constateren dat de banaliteit van bet kwaad echt full circle rond is gegaan. Ik denk overigens dat die vaststelling haar weinig plezier zou hebben gedaan.

Meir zei

Je wel een verdraaid bizarre kijk op de wereld Hijmans 14.000 gewonden, je weet dat dit gelogen is om de eenvoudige reden dat de Arabieren in de Gazastrook Israël de schuld geven als er doden en gewonden vallen tijdens 'protesten' tegen Israël. Dus iedereen die struikelt of van de brancart valt tijdens de zoveelste opgevoerde show wordt Israël in de schoenen geschoven want zonder Israël immers geen 'gewonden'.

Het erge is dat jij je journalist noemt en deze shit van de Arabieren ook nog gelooft én bovendien beweert dat je journalist bent, ben je niet want je bedrijft propaganda, controleert geen bronnen.

Deze belabberde werkwijze van je zag men 20 jaar terug op de Balkan bij 'verslaggevers', die in hun hotel bleven omdat zij bang waren het veld in te gaan en dus hun verhaaltjes bij elkaar logen over die vreselijke christenen en die zielige moslims. Van moslims kwam uiteindelijk de leugen over Srebrenica, compleet uit de duim gezogen 8000 doden.

Je hebt je over Egypte en de Moslimbroeders gruwelijk in de kaarten laten kijken terwijl je wist dat Morsi een terreurbewind aan het installeren was als van de mullahs in Iran.

Jij leert niets van je fouten en wel omdat je niets controleert en gedreven wordt door blinde haat tegen Israël en Joden, net als je dode icoon Hayo Meyer die Israël vergeleek met nazi-Duitsland.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Ik denk niet dat je mijn antwoorden terugleest op de dingen die ik van je plaats. Maar deze litanie van je is dus nog belachelijker dan de mest andre dingen die je schrijft Lees OCHA (dat is de VN, https://www.ochaopt.or/publications ) er even op na zou ik zeggen. Bijna 15.0000 gewonden! Ik noem er nog te weinig! En dit is van juni!
De rest van je verhaal is natuurlijk meer van hetzelfde gebral. Sebrenica, waar de Nederlandse rechter langzamerhand zelfs mee is gegaan met eisen van schadevergoeding, en waar in een IKON documentaire waaraan ik destijds nog heb meegewerkt een deel van de beelden en geluidsopnamen van de executies is tegruggehaald en is te horen en te zien. Morsi, wiens bewind ik op het eind volledig belachelijk heb gemaakt en die bezig zou zijn geweest een terreurbewind te vestigen. Nee, dan het huidige bewind, at is veel beter.
Je bent echt een ''suitable case for treatment''. Als het ten minste niet hopeloos is.

Israelisch leger maakt weer een slachtoffer bij inval in Nablus

 Het Israelische leger heeft bij één van haar invallen in Nablus weer een slachtoffergemaakt en ook 31 mensen gewond, onder wie vier mensen ...