woensdag 30 september 2009

De chotspe van het jaar

De 'chotspe van de eeuw' is al vergeven. Dat was volgens Ed van Thijn destijds in 1975 de 'zionisme is racisme' -resolutie van de Assemblee van de VN. Wat we daarvan ook mogen denken, deze chotspe mag er ook zijn. Wat mij betreft is het de chotspe van het jaar:

NGO Monitor
September 25, 2009

(Jerusalem) – Leading academics, journalists, legal and security experts, including Elie Wiesel, Prof Alan Dershowitz, former CIA Director R. James Woolsey and Prof Judea Pearl, today called for an independent review and reform of Human Rights Watch (HRW). This follows NGO Monitor’s recent in-depth study of HRW’s Middle East activities over the past several years.Een onafhankelijk onderzoek en hervorming van Human Rights Watch, jawel. Dat vragen de heren in een open brief. Net zo onafhankelijk als NGO-Monitor zelf zeker. En als Wiesel (foto rechts) en Dershowitz (foto links) bijvoorbeeld, die tegenwoordig overal vooraan staan als het erop aankomt de rest van de wereld voor antisemiet en 'partijdig' uit te maken als ze niet voor 100 procent goedkeuren wat in Jeruzalem door regeringen Sharon, Olmert of Netanyahu wordt bekokstoofd.

Voor wie het niet weet: NGO-Monitor is een organisatie in Jeruzalem die zich ten doel stelt Non Governmental Organizations aan de kaak te stellen in zoverre ze zich kritisch tegenover Israël opstellen. NGO-Monitor (directeur: Bar Ilan-professor Gerald Steinberg, zie foto) wordt op duistere wijze gefinancierd en maakt deel uit van een netwerk van net zo schaduwachtig gefinancierde collega zionist watchdog organisaties zoals The Jerusalem Center for Public Affairs, Institute for Global Jewish Affairs, Israel Academic Monitor, UN-Monitor, Palestinian Media Watch en Memri, die weer op de voet gevolgd worden door zulke onpartijdige - meestal in de VS gevestigde - organisaties als Honest Reporting, CAMERA (Comittee for the Accuracy of Middle East Reporting in America), The Israel Project, Campus Watch, Zionist Organization of America, The Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations, AIPAC, Anti-Defamation League en zo kan ik nog even doorgaan.

NGO-Monitor heeft inderdaad een rapport uitgebracht over HRW (zelf noemen ze het een 'in-depth report'). Het bestaat grotendeels uit verdachtmakingen aan het adres van het kader en de bestuurders van HRW op grond van het feit dat die - om het zo maar te zeggen - iets kritischer tegen Israëls verrichtingen aankijken dan bijvoorbeeld de heren Wiesel en Dershowitz. En voor de rest is het vooral een aaneenrijgen van aantijgingen: HRW zou onbruikbare getuigen gebruiken (Palestijnen namelijk die altijd liegen, zoals ze bij NGO-Monitor) weten, HRW zou juridische gegeven verdraaien (Gaza is bijvoorbeeld ontruimd door de Israëlische troepen en dus niet meer te beschouwen als gebied waarvoor Israël als bezetter enige verantwoordelijkheid draagt in de vorm van de plicht om voedseltransporten en dergelijke door te laten); en HRW zou 'wijd en zijd gerapporteerde feiten' omtrent het gebruik door Hamas van menselijke schilden negeren (waarbij NGO-Monitor dan verwijst naar een obscuur, niet gesigneerd rapport dat klaarblijkelijk is vervaardigd door Israëlische militaire inlichtingenbronnen).

En op grond van deze en andere, vergelijkbaar onpartijdige observaties komen Dershowitz, Wiesel c.s. tot de conclusie dat

“On Middle East issues, HRW has degenerated into a political lobby”, aimed primarily at Israel. The recent Goldstone report on the Gaza war, which includes 30 unverified references to HRW claims, underscored this bias. In addition, Richard Goldstone himself was until recently an HRW board member
.

En ja hoor, zo zien we maar weer dat ook die Goldstone echt niet deugt. Wat een redenering! Hier zou zelfs een Jezuïet nog van gaan blozen. Wat een stelletje misselijk makende hypocrieten, wat een chotspe.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ernst Raedecker zei
Het Jerusalem Center for Public Affairs (de club van Gerstenfeld) geeft een zogezegd wetenschappelijk blad uit: Jewish Political Studies Review, vooral gewijd aan klachten over het toenemende antisemitisme. Ik kwam het tegen in de Bibliotheca Rosenthaliana. Raad eens wie er lid is van de Editorial Advisory Board?

Johannes Houwink ten Cate. Hoogleraar Holocaust- en genocidestudies aan de UvA.

Nog een voortreffelijke link over de Australische kijk op het Midden-Oosten:
http://middleeastrealitycheck.blogspot.com/

Abu P. zei

Dank. Aanvullingen als deze zijn altijd welkom.

Israel sloopt 9 woontenten en 7 huizen, 200 bedrijven moeten weg, imam mag niet meer preken

Sloop in Deir al-Hajle bij Jericho. Zeven woontenten en twee schuren plus hun inwoners, samen acht families, verwijderd. (Foto Wafa) Isr...