woensdag 9 september 2009

Te mooi om waar te zijn

Abbas en Meshal met de Saoedische koning Abdallah. De foto is van februari 2007, toen in Saoedi-Aarabië een akkoord werd bereikt over de vorming van een regering van Fatah en Hamas.

Khaled Abu Toameh van de Jerusalem Post heeft een primeur: Egypte heeft Hamas en Fatah tijdens de gesprekken van de afgelopen dagen, waaraan werd deelgenomen door Mahmoud Abbas en Khaled Meshal,weer op één lijn gebracht. Er zou een akkoord in de maak zijn dat begin 2010 moet worden getekend. Fatah zou de Hamas-leden in Westbank-gevangenissen vrijlaten en de politie- en veiligheidsdiensten van beide groeperingen zouden worden samengevoegd onder supervisie van Arabische staten. Hamas zou posities krijgen in de PLO en er zou een nieuwe regering van nationale eenheid moeten worden gevormd. Als het akkoord er is zal Egypte de grensovergang bij Rafah weer openen.
En nu maar afwachten of het klopt. Het is te mooi om waar te zijn, maar het staat hier in de Post. Intussen is in ieder geval waar dat een delegatie bestaande uit de Fatah-kopstukken Nabil Shaath, Jibril Rajoub, Mohammed al-Aloul en Fakhri B'seiso op weg is naar Gaza.

Geen opmerkingen:

Israelische militairen doden weer Palestijn

Ibrahim Abu Yacoub Israelische militairen hebben donderdagavond opnieuw een Palestijn doodgeschoten. Het was de 33-jarige Ibrahim Mustaf...