dinsdag 1 september 2009

Hoe betrouwbaar is Haaretz?

Haaretz meldt dat Israelische miliatiren maandag een Palestijnse jongere hebben neergeschoten bij de afscheiding tussen het Jalazoun kamp en de nederzetting Beth El bij Ramallah. De jongen, die volgens de IDF brandbommen had gegooid, zou van de militairen eerste hulp ter plaatse hebben gekregen. Hij overleed later in een Israëlisch ziekenhuis. Haaretz meldde dat volgens Palestijnse bronnen ook twee andere Palestijnen zouden zijn gewond.
Maan News meldt dat het Israëlische leger de jongen, die door drie schoten in de borst was getroffen, een uur bloedend heeft laten liggen, voordat hij werd geëvacueerd naar de nederzetting Beth El en vandaar met een helikopter werd overgevlogen naar het Hadassah ziekenhuis.
Ma'an citeert het Palestijnse Centrum voor de Mensenrechten PCHR dat - op grond van eigen onderzoek en getuigenverklaringen - zegt dat militairen vanuit een wachttoren van Beth El het vuur openden op ongewapende jongeren bij de ingang van het kamp Jalazoun. Nadat de 15-jarige Mohamed Nayef was getroffen probeerden andere Palestijnen hem te helpen. Ook kwam er een ambulance uit Ramallah. Het leger hield echter iedereen onder meer met traangasgranaten op een afstand. Twee ambulancemedewerkers raakten door deze granaten lichtgewond - respectievelijk aan een voet en een arm. Zij werden behandeld in een ziekenhuis in Ramallah. Volgens het PCHR duurde het een uur voordat de gewonde jongen werd afgevoerd en kreeg hij in die tijd ook geen medische hulp van de militairen.
De dode Mohamed Nayef was de zoon van Riyadh Nayef, een Palestijnse politieman die een aantal jaren geleden werd gedood door de IDF.

1 opmerking:

isabel zei

Dat hebt u goed gedaan, hr. Hijmans, de berichten gewoon naast elkaar gezet, en geen enkel commentaar toegevoegd...

J. Hamburger, Broek in Waterland