woensdag 8 februari 2017

Israel sloopt 12 tenten en stallen van Bedoeïenen en twee gebouwen in Beit Hanina

Sloop in Ras al Ahmar (Foto B'tselem)

Militairen en personeel van het zogenoemde Israelische ''Burgerbestuur'' (het militaire bestuur van de Westoever) hebben dinsdagochtend acht gebouwtjes omver gehaald in het Bedoeïenendorpje Ras al Ahmar in de Jordaanvallei, meldt de mensenrechtenorganisatie B'tselem.  Twee woontenten werden gesloopt, waardoor een familie van zeven mensen (onder wie vijf kinderen) dakloos werd. Verder werden zes verblijven gesloopt voor het vee en de dieren van de familie. In het dorpje Kardalah, eveneens in de Jordaanvallei gingen twee stallen voor vee tegen de vlakte evenals twee opslagplaatsen die gebruikt werden voor de landbouw.
Het dorpje Ras al Ahmar heeft te maken met constante destructieve acties van de Israelische militairen. In september werden eer op een dag 27 tenten en gebouwtjes vernield. En over het hele jaar 2016 werd het hele dorp tien (1) keer gedwongen tijdelijk op te hoepelen omdat het leger het nodig vond een oefening te houden op de plaats van het dorp. De sloop en andere acties zijn trouwens niet alleen van de laatste tijd. Wie de moeite neemt te googelen op dit blog onder het woordje ''Bedouin'' ziet een lange rij van berichten over vernielingen en verjagingen voorbij komen, vanaf het moment dat ik in 2009 met dit blog begon.
De sloop van de bezittingen van de Bedoeïenen was overigens niet de enige vernielactie van het ''Burgerbestuur''. Gisteren en vandaag werden ook twee gebouwen in aanbouw gesloopt in de wijk Beit Hanina van Jeruzalem.
Sloop in Beit Hanina (Foto Ma'an).

Geen opmerkingen:

Israel heeft weinig moeite met 300+ projectielen, vier doden, 60 gewonden op de Westoever

Honderden probeerden zondag weer naar het noorden te gaan....(foto Ma'an News)  Iran stuurde zondagavond meer dan  300 drones, geladen m...