donderdag 9 februari 2017

Palestijn uit Nablus verwondt vijf mensen bij aanval in Petach Tikva

Alle Israelische kranten publiceerden een foto van de bebloede naaimachine waarmee de Palestijnse aanvaller werd gevloerd. 

Een 18 jarige man uit Nablus op de Westoever heeft donderdag vijf mensen verwond bij een aanval in de buurt van de markt van de Israelische plaats Petach Tikva. Hij gebruikte daarbij een Carlo pistool, een min of meer geïmproviseerd wapen dat vaker door Palestijnen wordt gebruikt, dat volgens de berichten meerdere malen haperde en uiteindelijk weigerde. De Palestijn gebruikte daarna een schroevendraaier. Daarmee stak hij één van de mensen die hem overmeesterden in de nek. Dat gebeurde pas nadat hij passagiers van een een bus had beschoten, een straat was uitgelopen, en een winkel voor de reparatie van naaimachines was binnengelopen. Daar werd hij door omstanders met behulp van een naaimachine en een stoel gevloerd, voordat de politie hem kon overmeesteren en aanhouden.
Acht mensen werden uiteindelijk in het ziekenhuis opgenomen: vijf niet al te ernstig gewonden, onder wie een een een man en een vrouw van rond de 50 en een vrouw van rond de 30 met schotwonden in hun benen, en twee mensen met steekwonden van wie dus één met een nekwond.
Daarnaast werden nog drie mensen opgenomen. Eén van hen  was door omstanders verwond omdat hij werd aangezien voor ''de terrorist'', twee anderen hadden in het gedoe bij de markt, waar het door de naderende shabbat heel druk was, een shock opgelopen. De Israelische politie vaardigde na de arrestatie een gag order uit waarbij het verboden werd meer details van de aanval of gegevens over de identiteit van de aanvaller bekend te maken.     

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...