woensdag 29 maart 2017

Gemeente Jeruzalem sloopt wéér twee huizen

Israelische bulldozers hebben ook vandaag, woensdag, weer twee huizen verwoest in het bezette Oost Jeruzalem.  Dinsdag was dat ook al het geval. Ditmaal ging het om de huizen van de broers Islam en Imam al-Abbasi in de wijk Jabal al Mukabbir. Hun twee families, bestaande uit veertien mensen van wie tien kinderen, werden dakloos.
Getuigen vertelden dat tientallen politiemenen de gemeentelijke sloopploeg met hun bulldozers begeleidden en de buurt al Salaa schoonveegden voor de families uit hun huizen werden gejaagd en de boel plat ging. De vader van Islam en  Imam, Moussa al-Abbasi, vertelde dat Jeruzalem geen waarschuwing vooraf had gegeven.  Hij zei ook dat de inwoners van de Salaa buurt de afgelopen paar jaar plannen bij de gemeente hadden ingediend in de hoop dat dat zou leiden tot een ''masterplan'' voor de omgeving. De gemeente had daar nooit op gereageerd.

Geen opmerkingen:

Israel heeft weinig moeite met 300+ projectielen, vier doden, 60 gewonden op de Westoever

Honderden probeerden zondag weer naar het noorden te gaan....(foto Ma'an News)  Iran stuurde zondagavond meer dan  300 drones, geladen m...