woensdag 29 maart 2017

Politie Jeruzalem doodt vrouw, wier zoon in september ''per ongeluk'' werd doodgeschoten

Siham al Nimr met een schaar in de hand, achter een barricade en een flink eind van de agenten verwijderd, die haar enkele momenten later doodschoten. (Foto al Quds) 

Updated 2x. De Israelische politie heeft woensdagmiddag bij de Damascuspoort van de Oude Stad een vrouw doodgeschoten. Volgens hen probeerde ze een aanval uit te voeren. Ze had een schaar in haar hand. Maar zoals bovenstaande foto aantoont, stond ze een flink eind van de politiemannen vandaan en achter een barriere.
De vrouw werd later door het Palestijnse ministerie van Gezondheid geïdentificeerd als Siham Ratib al Nimr (49) uit  de noordelijke Oost Jerzalemse wijk Ras Khamis, een wijk naar het kamp Shu'afat, die door de ''Afscheidingsmuur'' volledig van Jeruzlaem is afgescheiden.  De politie hield volgens omstanders een arts op afstand en liet haar doodbloeden. Sihams dochter, die bij haar was, werd gearresteerd.
Siham, zo meldden diverse media later, was de moeder van  Mustafa Nimr, een 27-jarige man die in september werd gedood tijdens een nachtelijke razzia van Israelische soldaten in het Shu'afat vluchtelingenkamp. Mustafa Nimr werd bij die gelegenheid samen met zijn neef beschoten, toen de politie dacht dat zij een ''ramaanval'' wilden uitvoeren met hun auto. De politie gaf later aan dat de dood van Mustafa helaas een ''foutje'' was geweest. 
De neef, die gewond raakte, werd dood door schuld ten laste gelegd omdat hij ''roekeloos'' zou hebben gereden en daardoor de dood van Mustafa had veroorzaakt. Met andere woorden de politie legde de schuld voor het feit dat zij Mustafa doodschoot bij deze neef, Ali Nimr.  Hij moet nog veroordeeld worden, maar zou een plea bargain zijn overeengekomen.
  Deze foto van Mustafa en Siham Nimr cirkuleert in Palestijnse kringen. De tekst luidt "Martelares, moeder van een martelaar''.  (Foto al Quds)

Geen opmerkingen:

Honger wordt acuut, maar de VS houden voor de derde keer een bestand in Gaza tegen

Met moeite is nog een vrachtauto te onderscheiden. (Foto Arab48) De VS hebben een zware verantwoordelijkheid op zich geladen door dinsdag vo...