zondag 2 april 2017

Politie Jeruzalem executeert aanvaller van twee orthodoxe jongeren

Ahmad Ghazal
Israelische politiemannen hebben zaterdag een jongen van 17 geëxecuteerd die eerder twee orthodoxe Joodse jongeren in de al Wad straat die leidt naar de Aqsa moskee in de Oude Stad van Jeruzalem lichte verwondingen had toegebracht met een mes.
De jongen vluchtte daarna een huis binnen, waarvan de deur open stond. Politieagenten bestormden het huis en getuigen hoorden vervolgens een flink aantal schoten. De gedode jongen werd geïdentificeerd als Ahmad Zahir Fathi Ghazal uit Nablus.
Mensen uit de omgeving zeiden later tegen Ma'an News dat de jongen nergens heen had kunnen vluchten, omdat het huis waarin hij zijn toevlucht zocht maar éen deur had, en dus makkelijk gearresteerd had kunnen worden. Blijkbaar was dat niet de bedoeling.

Volgens politiewoordvoerster Luba Samri bracht Ahmad in het huis ook een verwonding toe aan een vrouwelijke agente. Ooggetuigen zagen dat inderdaad een agente met een lichte verwonding aan een been het huis uitkwam. De kop van Ma'an News luidde ''Palestijnse tiener ''geëxecuteerd'' na het steken en licht verwonden van drie Israeli's''. De krant Haaretz schreef: ''Drie gewonden bij wat waarschijnlijk een steekpartij in Jeruzalem was''. Met daaronder in veel kleinere letters: ''verdachte, 17, doodgeschoten door de politie.''
Onderscheid moet er zijn.  
Al Wad straat in de Oude Stad van Jeruzalem. (Voor Israeli's heet deze straat ''Haggai straat'')

Geen opmerkingen:

Weer opgepakte gevangene Zubeidi is zwaar mishandeld: gebroken kaak en ribben

Zubeidi Wat al zo'n beetje via Twitter bekend was geworden is nu bevestigd: de Palestijnse gevangene Zakaria Zubeidi, een van de zes die...