maandag 10 april 2017

Vervelend: Israel is grote aantallen dode Palestijnen kwijtgeraakt

 Begraafplaats van ''onbekende Palestijnen'' (Foto Haaretz).

Israel heeft toegegeven dat het niet meer weet waar de lichamen zijn gebleven van zeven Palestijnen die zijn gedood tijdens de Tweede Intifada. Dat blijkt uit het antwoord dat de openbare aanklager namens de staat heeft gegeven in een zaak voor het Hooggerechtshof, waarbij familieleden de lichamen terugvragen.
Het echte aantal lichamen waar Israel de plaats niet meer van weet is echter veel hoger. Vorige maand was een andere zitting van het Hooggerechtshof en daar bleek dat er 123 verzoeken om teruggave waren gedaan tot het jaar 2015 en dat daarvan slechts twee lichamen waren teruggevonden. 
Ambtenaren van het ministerie van Justitie willen (anoniem) wel kwijt dat domweg onbekend is waar die dode Palestijnen zijn gebleven. En dat dit komt doordat die lichamen door particuliere firma's in opdracht van de staat of de politie zonder veel plichtplegingen onder de grond zijn gestopt en dat de administratie niet of slecht is bijgehouden. Eén zo'n firma is onlangs bovendien opgeheven en de administratie is toen door de papiervernietiger gegaan.
De krant Haaretz meldt dat ambtenaren van het ministerie van Justitie en mensen in het kantoor van de premier al een paar maanden beraadslagen wat eraan gedaan moet worden. Er is echter nog steeds geen instantie aangewezen die de zaak moet coördineren.
Wie zich hierover verwondert moet zich er natuurlijk rekenschap van geven dat het hier gaat om Palestijnen, dus geen Joden. En dat het vrijheidsstrijders waren, en dat zijn mensen van wie in Israel wordt gezegd dat zij ''het op Joods bloed gemunt hebben'' en die dus ''terroristen'' worden genoemd. Vermoedelijk zal de zaak nooit worden opgelost. Hadden ze maar niet in verzet moeten komen tegen de bezetting, die terroristen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Weet iemand intussen wat meer over gestolen organen?

Herman

Sonja zei

Ik heb een aantal jaren geleden een uitgebreid artikel gelezen over dat Israël Palestijnen opzettelijk begraaft op voor Palestijnen onbereikbare plekken, en dat ze lichamen opzettelijk 'kwijtraken'. Het is een van die dingen om Palestijnen mee te treiteren, net als met het niet of pas na lange rijd retourneren van lichamen. Dat 'kwijtraken' is onzin, trap er niet in.

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...