donderdag 6 april 2017

Israeli gedood bij 'ramaanval' met auto

(Haaretz)

Een Israelische militair is donderdag gedood bij een ''ramaanval'' met een auto in het district Ramallah op de Westoever bij het zogenoemde ''Ofra kruispunt'', dus in de buurt van de nederzetting Ofra. Een tweede soldaat werd licht gewond. 
 Een Palestijn uit Silwan in het district Nablus, Malek Ahmad Moussa Hamed (23) stuurde zijn auto achter een betonnen richel waarachter soldaten beschermd op de bus stonden te wachten. Een soldaat van 20 jaar van de Golani Brigade, Elichai Taharlev, 20, werd daarbij gedood. Hij is posthuum bevorderd tot sergeant. Donderdagavond wordt hij begraven op de erebegraafplaats op de Herzlberg in Jeruzalem . Een tweede soldaat van 19 raakte lichtgewond.
Malek Hamed, de aanvaller, werd in hechtenis genomen. Volgens Ma'an News was er ook op de auto waarmee hij de aanval uitvoerde, geschoten. Het bleef echter onduidelijk of hij ook gewond was.
Malek had in 2015 vier maanden in de gevangenis gezeten, omdat hij had geprobeerde over de ''Muur'' (het Afscheidingshek zoals Israeli's zeggen) te klimmen.  Volgens Haaretz kwam dat aan het licht toen zijn huis werd doorzocht en zijn familie werd ondervraagd.
De Palestijnse Hamas beweging heeft de aanval geprezen. Woordvoerder Abed al-Latif al-Qanou zei dat het een antwoord was op de "voortdurende Israelische misdaden die jegens de Palestijen worden bedreven. Een andere Hamas woordvoerder, Hazem Qassem zei dat de aanval "bewees dat het Israelische leger en de kolonisten niet veilig zijn zolang (de Palestijnen hun) rechten worden ontzegd, ons land worden bezet en onze mensen en heilige plaatsen worden aangevallen en ontheiligd''.

Geen opmerkingen:

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...