dinsdag 4 april 2017

Israel verwoest 13 appartementen en een schuur en neemt een mobiele woning in beslag

Israel heeft maandag in het dorp al-Zaayyem dat tot het district gebied van de bezette stad Oost Jeruzalem behoort, drie gebouwen verwoest die tezamen 13 (bewoonde) appartementen bevatten. Ook werden een landbouwschuur en een aantal muren gesloopt.Volgens politiewoordvoerster Luba al-Samri hadden de gebouwen geen Israelische vergunning.
 De eigenaren, Othman Abu Sbeitan, Ahmad Shibr, en a Ayman al-Dayah,vertelden Ma’an dat Israel in feite vier gebouwen vernielde. Eén gebouw was namelijk nog in aanbouw. Israel sloopte ook vijf muren die de bezittingen ommuurden van de families Natsheh, al-Abbasi, en Alqam. Van deze laatste familie werd ook een landbouwschuur omver gehaald. Verder werd nog een slooporder afgegeven voor een vier verdiepingen tellend gebouw dat eigendom is van Issa Imtur.
Los daarvan nam Israel in het noorden van de Westoever ook een mobiele woning in beslag. Dat gebeurde in het dorp Furush Beit Dajan, ten oosten van Nablus in de Vallei van de Jordaan.  Het mobiele huis was eigendom van Tariq Abu Oun.Volgens het Isarlsiche militaire gezag was het gebouwtje ''illegaal neergezet omdat het niet de vereiste vergunningen had gekregen''.

Geen opmerkingen:

Honger wordt acuut, maar de VS houden voor de derde keer een bestand in Gaza tegen

Met moeite is nog een vrachtauto te onderscheiden. (Foto Arab48) De VS hebben een zware verantwoordelijkheid op zich geladen door dinsdag vo...