dinsdag 25 april 2017

Israelische soldaten schieten jongen neer bij checkpoint

Een man, een jongen vermoedelijk nog, van wie de naam niet bekend is gemaakt, is dinsdag verschillende malen in de buik geschoten door soldaten die het Huwwara checkpoint ten zuiden van Nablus bemanden. Volgens de Israelische pers is zijn toestand kritiek. Hij is naar een Israelisch ziekenhuis getranporteerd.
Palestijnse ooggetuigen zeiden dat de jongen een schooltas droeg en door het checkpoint wilde. Volgens de soldaten kwam hij op hen af met een mes in de hand. Zij zeiden dat er gelukkig iemand gewond was geraakt (behalve die jongen dan toch).
Dit was het derde incident in drie dagen.
Maandag werd een vrouw, een moeder van meerdere kinderen, gearresteerd nadat ze een vrouwelijke soldaat licht met een mes had verwond bij het Qalandiya checkpoint. Volgens het Israelische leger leek de vrouw zelfmoord te willen plegen door zich door het leger te laten doodschieten. Ze had een ruzie gehad met haar man. Zondag werd in Tel Aviv een jongen van 18 uit Nablus gepakt nadat hij met een mes vier mensen licht had verwond.
Dinsdag werd ook een Palestijnse man zonder enige reden bij een checkpoint ten zuiden van Jenin in elkaar gelagen door soldaten. Fawzi al Sa'adi zei tegen Ma'an dat zijn zoon Ibrahim bij het checkpoint bij de plaats Misliya tot stoppen werd gedongen en vervolgens werd afgerammeld. Zijn auto raakte beschadigd. Volgens de mensenrechtenorganisatie B'tselem gebeurt zoiets veel vaker. De slachtoffers doen echter zelden of nooit aangifte omdat dit de zaak voor hen vaak erger zou maken .

Geen opmerkingen:

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...