donderdag 2 maart 2017

Sloop in Issawiya (Jeruzalem) maakt 30 mensen dakloos

(Ma'an News)
Israel heeft woensdag een gebouw gesloopt in de wijk Issawiya van Jeruzalem en daarbij 30 mensen (waaronder vier kinderen), die behoorden tot vier families, dakloos gemaakt.Hetzelfde gebouw werd overigens ook al gesloopt in 2002 en in 2003. De eigenaar, Khalid Nimr Mahmoud, heeft zo'n 15 jaar geprobeerd de bouwplannen goedgekeurd te krijgen maar dat is dus nooit gelukt. Hij is overigens nog bezig een boete af te betalen van 75.000 shekel (15.000 euro).
De sloop vond plaats zonder waarschuwing vooraf. De gang van zaken was dat de mensen uit hun huizen werden gehaald, evenals een deel van het huisraad dat vervolgens in de stromende regen stond, en dat daarna twee bulldozers het huis grondig met de grond gelijk maakten.
Het slopen van huizen van Palestijnen in Jeruzalem is dit jaar 2017 flink omhoog gegaan, volgens een uitlating van burgemeester Nir Barakat had dat ook te maken met de recente sloop van de kleine ''outpost'' op de Westoever, Amona. In 2016 werden er 190 gebouwen gesloopt. Nu, in 2017 zijn het er volgens documentatie van de VN tot 20 februari al 33 geweest, waarbij 57 mensen dakloos werden. Dat aantal is nu in één klap flink hoger geworden.

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...