zaterdag 18 maart 2017

Israelische soldaten schieten puber dood

Murad Abu Ghazi
Het Israelische leger heeft vrijdagavond het vuur geopend op een groepje mensen in het Arrub vluchtelingenkamp bij Hebron. Daarbij is de 16-jarige Murad Yusif Abu Ghazi gedood. Een tweede puber, de 17-jarige Saif Salim Rushdi werd levensgevaarlijk gewond. Met een borstwond belandde hij op de intensive care.
Volgens een woordvoerder van het leger werd op de groep geschoten nadat er molotovcocktails naar auto's op een nabijgelegen weg waren gegooid.  
Abu Ghazi was the 13de Palestijnse dode van dit jaar. Het was de tweede keer dit jaar dat puber werd doodgeschoten die volgens het leger een molotovcocktail zou hebben gegooid.
In januari schoot de grenspolitie in het dorp Tuqu om soortgelijke redenen Tuqu de 17-jarige Qusay Hassan al-Umour dood met meerdere schoten in de borst. De mensenrechtenorganisatie B'tselem maakte daarover een rapport waaruit bleek dat de dood van al Umour niet gerechtvaardigd, onnodig en daarom onwettig was. Hij was geen deelnemer aan rellen, en was zo'n 80 meter van de militairen verwijderd. Over de dood van Abu Ghazi is nog geen rapport.

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...