donderdag 28 juni 2018

Tankgranaat doodt jongen van 17 in Gaza

Een Palestijnse jongere, de 17-jarige  Abdel Fattah Mustafa Abu Azoum, is donderdagmiddag overleden in een ziekenhuis in Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Hij was dezelfde ochtend vroeg zwaar gewond geraakt aan het hoofd, toen het Israelische leger een tankgranaat afvuurde op een tweetal jongeren bij het grenshek. Volgen de Iraeli's waren de jongeren van plan het hek te beschadigen. Daarvoor is geen bewijs. De andere jongere raakte lichtgewond.
Een dag eerder was er een soortgelijke schietpartij in het noorden van de Gazastrook, ten oosten van Jabaliya.
Daar werden geweerschoten gelost op een groepje jongeren bij het hek. Eén van de jongeren raakte gewond en werd door de soldaten over de schouder geworpen en meegenomen, zoals op de foto hieronder is te zien. Hij was 15 jaar. Volgens Palestijnse bronnen was zijn verwonding ernstig. Ook daar luidde de beschuldiging dat de jongens het hek wilden beschadigden. Op de foto ziet het er echter behoorlijk intact uit.
 

Geen opmerkingen:

ICJ geeft Israel opdracht onmiddellijk voedselkonvooien naar Gaza door te laten

  Het Internationale Hof van Justitie (ICJ) in Den Haag heeft Israel donderdag opgedragen ongehinderd voedsel, water en hulp door te laten n...