donderdag 30 mei 2019

Demonstratie ''Keppel op'' toont eindelijk het ware racistische gezicht van het CIDI

Er gebeuren vreemde dingen dezer dagen. In Duitsland is een ''Beauftragter'' die zich bezighoudt met antisemitismebestrijding tot de slotsom gekomen dat het dragen van een keppeltje gevaarlijk kan zijn. Het lijkt me een redelijk aanvechtbare opmerking van een functionaris met sowieso een nogal ''freischwebende'' opdracht, maar het sluit wel naadloos aan op het altijd licht naar paranoia neigende Joodse volksdeel. En de behoefte van veel rechtse politici om daarop in te spelen en er electoraal voordeel mee te behalen, natuurlijk.
Vandaar dus dat het CIDI, ons aller Israel-lobby bij uitstek en tevens onze eigen Nederlandse self-proclaimed antisemitisme bestrijder, onmiddellijk een demonstratie uitriep in Den Haag onder het motto ''Keppel op''. Wat gebeurde was dat (volgens eigen zeggen van het CIDI) zo'n 200 tot 250 mensen naar Den Haag togen. Onder hen - inderdaad - de nodige rechtse politici van VVD, CDA en christelijke partijtjes. Geheel volgens verwachting dus. Verder - en dat is op de foto's  te zien - bestonden de deelnemers in meerderheid uit de aanhang van de groep ''Christenen voor Israel'', de vaderlandse groep die het trouwst is aan het CIDI, onze Nederlandse christen zionisten. Compleet met hun eigen Israelische vlaggen en keppels waren ze naar het Plein in Den Haag getrokken, zodat de anti-antisemitisme demonstratie daarmee meteen het solide karakter kreeg van een demo voor Israel. Voor deze soort christenen  is dat namelijk hetzelfde: Joden en ''het bijbelse land Israel'' zijn voor hen synoniem. Vrijwel alle kritiek op Israel is daarom  ook automatisch antisemitisch.
En het CIDI? Dat staat eigenlijk op datzelfde standpunt.
Iedereen die wel eens een kwaad woord zegt over illegale nederzettingen, bezetting of wat dan ook, is ook voor het CIDI nu eenmaal een antisemiet die geen oog heeft voor het feit dat de Joden zo hebben geleden in WOII.  Het CIDI lobbyt nog steeds keihard om de zogenoemde IHRA-definitie van antisemitisme aanvaard te krijgen, die dit allemaal heel precies zo benoemt.Het was daarom misschien goed dat de organisatie dit standpunt met deze demonstratie in Den Haag nog eens duidelijk liet zien.
Maar er was meer. Het CIDI had ook het duo Baudet&Hiddema uitgenodigd en Baudet kreeg zelfs het woord.Waarin hij, die zijn proefschrift opdroeg aan de antisemiet Le Pen, die vijf uur lunchte met een Amerikaanse griezel en racist, en onlangs nog een filmpje over de onderdrukking van vrouwen rondstuurde uit onverdacht fascistische bron, riep dat antisemitisme iets is dat hierheen komt door ''de open grenzen''. Iets dat kennelijk alleen onder moslims voorkomt en waaraan ''we iets moeten doen''. Waarmee het CIDI, dat ooit ook ijverde voor meer begrip tussen Joden en moslims, in één klap dus zijn demonstratie tegen antisemitisme ook een onvervalst racistisch stempel meegaf.
Vroeger was de strijd tegen antisemitisme het bestrijden van (de ideeën  van) mensen die de pest hadden aan Joden omdat ze Joods waren.  Maar volgens het CIDI is de strijd tegen antisemitisme nu blijkbaar zo geëvolueerd dat het een strijd is geworden tegen moslims, en vóór een ongeconditioneerde steun aan Israel, ongeacht of het nu land steelt, huizen afbreekt, of Palestijnen vermoordt en onderdrukt.
Lekkere club dat CIDI: vóór de bezettingsmacht Israel, voor racisme, vóór mensen die openstaan voor antisemitisch rechts en tegen een homeopathische verdunning van het boreale Nederland zijn,  en tegen de ''antisemitische'' moslims. Het CIDI, voor Israel, voor racisme, voor antisemieten zolang ze maar voor Israel zijn.  Het is maar dat u het weet.

9 opmerkingen:

Meir zei

Moslims zijn nou een maal antisemieten en hun handlangers socialisten, die dit ongedierte in Europa hebben geïmporteerd. Dat jij je best doet het antisemitisme aan te wakkeren verbaast mij niets in dit Orwelliaans stukje van je, immers, je zal iedere gelegenheid aangrijpen om je antisemitische gal te spuwen.
Dat je zo onnozel bent om de VVD od CDA 'rechts' te noemen getuigt van een behoorlijk blinde vlek en geeft aan dat je dus heel wat in de Tweede Kamer hebt gemist de afgelopen maanden als moties in stemming werden gebracht

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Een van de onzalige zaken die Israel in de wereld heeft gebracht, is de mythe dat moslims antisemiet zijnen de Joden uit Midden Oosterse landen zijn weggejaagd. Dat is onjuist. Er zijn ongewtijfeld ook in het Midden-Oosten wel antisemieten. Maar dat neemt niet weg dat het Westen het antismitisme met het kolonialisme in de 18e en 19e eeuw daarheen heeft getransporteerd. Joden zijn ook nergens weggejaagd. Ze zijn er - vooral met actieve hulp van de zionisten -eruit gehaald of - in het geval van Jemen-gewoon vertrokken. Ik zou de literatuur kunnen noemen maar dat wordt een lange lijst.Ik volsta ermee je te vertellen dat dit het onderwerp was van mijn vrij recente afstudeerscriptie.
Dat je intussen Baudet en zijn kringen niet als een nieuwe aanwinst van het gezelschap Europese neo-fascisten herkent verbaast me niet van jou. Maar daar gaat het CIDI nu dus mee in zee, onze boreale vriend van Jean Marie Le Pen, Jared Taylor die oud-SS-ers en familie van SS-sers toesprak bij de Belgische IJzerwake.

Merlijn Tristan Parcival zei

ik zou best meer literatuur willen lezen over de vrijwillige vertrek van joden uit de arabische wereld naar israel dus stuur mij maar een lijsteje. wel iets wat lekker wegleest . ik ben lui hoor

ابن محمد zei

https://youtu.be/58ksb9qKRxo
Jood en hebben het altijd beter gehad in de islamitische landen. De Ottomaanse rijk heeft de sefaraat joden ontvangen terwijl ze werden vervolgd en vermoord door de inquisitie in Spanje.Wat jou Germaanse broeders heeft gedaan hoef ik je niet te vertellen. Je praat nonsens.

Meir zei

de mythe dat moslims antisemiet zijnen de Joden uit Midden Oosterse landen zijn weggejaagd. Dat is onjuist.

Ik hoef slechts hun jachtakte, ook wel koran er op na te slaan om te zien hoezeer het antisemitisme er uit spat. Verder toont de geschiedenis hun antisemitische haat aan dat al begon met het uitmoorden van de Banu Qurayza en de draad gaat lijnrecht naar de huidige tijd via het nazisme van Al Husseini
Wie oproept mij te vermoorden omdat ik Jood ben is een antisemiet.

Maar dat neemt niet weg dat het Westen het antismitisme met het kolonialisme in de 18e en 19e eeuw daarheen heeft getransporteerd.

Dit geloof je dus echt. Nou is die jachtacte toch echt uit de 7e eeuw en dat moslims het zo goed konden vinden met de nazi's kwam simpelweg omdat het hen met de paplepel werd ingegeven

Joden zijn ook nergens weggejaagd
Weer gelogen. Zelfs je linkse lijfblad Haaretz meldt dat ruim 850.000 Joden uit de omringende landen verjaagd werden en alle bezitten van hen werden gestolen.
https://www.haaretz.com/middle-east-news/.premium-palestinians-should-push-the-muslim-world-to-compensate-jewish-refugees-1.6811490

Baudet en de anderen voor fascisten uitmaken is goedkoop Hijmans maar als vriend van Hamas ben ik over deze uitspraak niet verbaasd. Toen partijen als PVV, Forum, AfD of welke dan ook er nog niet waren werden partijen als CDA, GPV voor extreem rechts uitgemaakt. Die termen zeggen totaal niets. Dat jij jezelf progressief beschouwt, links betekent dus dat je voor massamoord bent als iemand conservatief (niet 'rechts') is en dus op transport gezet wordt zoals Mao, Stalin, Hitler, Pol Pot en al die andere socialistische gekken deden met de bevolking. Je kunt die shit 100x 'democratische-socialisme' noemen maar het is en blijft een sterfhuis, tenzij jij Venezuela als de ideale samenleving ziet, toch echt socialisme ofwel progressief.


Unknown zei

Ongedierte zijn jou soorten daarom worden ze bij elke epidemie die ontstaat bijna uitgegroeid door blanke christelijke ras bv Hiter,het geschiedenis zal herhalen en de islamitische landen zullen de grens dichthouden voor die altijd schadelijke ongedierte sinds profeet Mozes.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Als je de Koran leest als een jachtacte bewijs je niet meer dan dat je er niets van hebt begrepen of wilt begrijpen. Dat je in de idee fixe van de ''antismitische Arabiere''wilt blijven geloven moet je zelf weten, maar leg mij maar eens uit hoe - om slechts één voorbeeld te noemen - al die Joodse journalisten die over het Midden-Oosten schrijven (echt tientallen) dat toch altijd maar weer overleven. En dat Haaretz (ook) zegt dat de Joden uit de Arabische wereld zijn weggejaagd, zegt eigenlijk niets. In de eerste plaats is niet alles wat in de krant staat altijd waar, zoals je zou moeten weten. Verder bewijst het vooral de hardnekkigheid van de mythe. Want dat is het, een collectieve Israelische mythe dat alle moslims jodenhaters zouden zijn. Nou, ik heb er nooit iets van gemerkt.

Meir zei

En dat Haaretz (ook) zegt dat de Joden uit de Arabische wereld zijn weggejaagd, zegt eigenlijk niets.

Nee, natuurlijk niet, want dit feit in je lijfblad dat je anders wat graag citeert, is vervelend voor je en 'zegt het niets'. Blijft wel o.a. het probleem dat bv in Irak Joden geen bezittingen konden hebben (1950/51), Egypte volgde later enz.

Maar volgens jouw geschiedschrijving gaven Joden al hun bezitting vrijwillig weg, beetje sinterklaas spelen.

Het probleem met types zoals jij is dat zij aan cherry picking doen.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
''Joden in Irak geen bezittingen konden hebben"? Ze hadden wel degelijk bezittingen, maar moesten die achterlaten toen ze door een Amerikaanse (lees: Israelische) luchtvaartmaatschappij eruit werden gevlogen, waarbij voor elk ticket ook een bedrag aan de Iraakse staat werd betaald (door Israel). De achtergelaten bezittingen werden pas later door Irak genaast. Egypte is een ander verhaal: Egypte heeft eigenlijk alle ''anderen'' min of meer gedwongen te vertrekken, behalve de plm 85.000 Joden gingen bijv. ook zo'n 100.000 Grieken het land uit. De Joden gingen echter eerder, vooral als gevolg van de ''tripartite agressie'' (Frankrijk, Engeland en Israel tegen Egypte) van 1956, ook wel Suez-campagne genoemd, en een subversieve zionistische campagne (Lavon-affaire) een paar jaar eerder. Tegelijk met veel Joden gingen ook de Fransen en Engelsen.

Israelische politie schiet een Bedoeìen dood bij de Aqsa-moskee

De Israelische politie heeft vrijdag omstrreeks middernacht een Bedoeïen uit de Negev doodgeschoten bij de Aqsa-moskee. Het was 26-jarige Mo...