woensdag 24 november 2010

Huis in Jeruzalem en stallen en schuren van dorpen in Jordaanvallei gesloopt

 De Israelische politie heeft woensdag een huis gesloopt in de wijk At Tur, niet ver van de Olijfberg. Dat gebeurde net voordat de eigenaar terugkeerde met een uitspraak van de rechtbank op zak, waarin stond dat het huis kon blijven. Abed Zablah, vader van vijf kinderen, liet de brief  van de Jeruzalemse rechtbank zien aan een verslaggever van het Franse persbureau AFP. De politie weigerde commentaar. 
Eveneens woensdag vernielde het Israelische leger in Massu'a, een dorpje ten zuiden van Nablus en vlak bij de grens met Jordanië, twee stallen en een tent. Die waren volgens het leger zonder vergunning neergezet op zogenoemd 'staatsland'.
Elders in de Jordaanvallei werd in het dorp Abu al-Ajaj woensdagochtend in alle vroegte een aantal stallen, schuren en watertanks vernield. Dat gebeurde een week nadat het leger land van het dorp in beslag had genomen om een nabijgelegen nederzetting te kunnen uitbreiden. Een aantal bewoners dat hun eigendommen wilde verdedigen werd geslagen. Enkelen werden gearresteerd, maar later werden zij op twee na weer vrijgelaten.
Het dorp, dat 135 mensen herbergt die allemaal tot een familie van Bedoeienen behoren, ligt in het gebied bij al-Jiftlik. Het is het dichtstbevolkte gebied in de Jordaanvallei op Jericho na. Er wonen ongeveer 7000 mensen

Geen opmerkingen:

Opnieuw 100 gewonden in Jeruzalem, betogingen in Gaza en Palestijnse steden in Israel

File foto (Wafa) Zaterdagavond en zondagmorgen zijn voor de tweede achtereenvolgende avond gevechten van Palestijnen met de politie in Jeruz...