woensdag 3 november 2010

Weer buitengerechtelijke executie: Palestijn in Gaza gedood door Israelische bom

Update met nieuwe gegevens van Jared Malsin in Gaza:
Een Palestijn in Gaza-stad is woensdag  gedood door een bom in zijn auto. Een andere inzittende van de auto werd gewond, evenals drie omstanders. De slachtoffers werden naar het Shifa ziekenhuis gebracht. Daar werd de gedode man geïdentificeerd als Muhammed Jamal Nimnim (27) uit het Shati-kamp in de stad. Palestijnse bronnen zeiden later dat hij een hoge positie vervulde in de Jeish al-Islam (Het leger van de Islam), een salafistische organisatie. 
Palestijnse getuigen en veiligheidsagenten zeiden tegen het Duitse persbureau DPA dat de explosie in de auto was veroorzaakt door een bom onder de stoel van de bestuurder. De Israelische militaire woordvoerder, Luitenant kolonel Avital Leibovich, zei tegen  DPA: “Ik wil je niet precies vertellen hoe dit in zijn werk ging, maar hij was het doelwit van een bom .”
De bom ging af  toen de auto voor het bureau voor de afgifte van paspoorten stond. De auto werd door de explosie onderste boven gekeerd en ging in vlammen op. Palestijnse bronnen hadden eerder gezegd dat de  explosie waarschijnlijk het gevolg was van een raket uit een onbemand vliegtuigje, een zogenoemde 'drone'. De woordvoerster van het Israelische leger weigerde aanvankelijk tegenover het Palestijnse persbureau Ma'an, om commentaar te geven. 
Jeish al-Islam is de organisatie die ook verantwoordelijk was voor de ontvoering van Alan Johnston, de BBC-reporter die in 2007 vier maanden werd vastgehouden tot Hamas de macht overnam in de Gaza-strook er een eind maakte aan de ontvoering. Volgens Israel is Jeish al-Islam verboden met Al-Qaida. Of dat waar is valt te bezien. Maar wat in iedere geval vaststaat, is dat dit de zoveelste Israelische moord op klaarlichte dag was.  

 Foto's Ma'an News

Geen opmerkingen:

Opnieuw 100 gewonden in Jeruzalem, betogingen in Gaza en Palestijnse steden in Israel

File foto (Wafa) Zaterdagavond en zondagmorgen zijn voor de tweede achtereenvolgende avond gevechten van Palestijnen met de politie in Jeruz...