dinsdag 3 mei 2016

Israelische leger liquideert chauffeur na aanrijding waarbij drie militairen gewond raakten

Israelische militairen hebben dinsdag bij de nederzetting Dolev een Palestijnse chauffeur tegengehouden en daarna geliquideerd. De chauffeur bestuurde een middelzware vrachtauto die met flinke snelheid reed op de weg tussen Beitunia en Ein Arik en daar drie Israelische militairen aanreed die de weg overstaken.
Volgens het Israelische leger was het een aanslag. Volgens Palestijnse getuigen was het een ongeluk. De chauffeur reed door, waarschijnlijk omdat hij vreesde voor zijn leven. Israelische militairen gingen hem achterna en een andere eenheid zette een eindje verder een barrière op. De mannen bij deze barrière vuurden diverse schoten af op de bestuurder, ze trokken hem vervolgens uit de auto en vuurden opnieuw op hem.
Een Palestijnse ambulance van de Rode Halve Maan werd verhinderd hem hulp te verlenen. De chauffeur, die werd geïdentificeerd als Ahmed Riyad Abd al-Aziz Shehada, 36, uit het vluchtelingenkamp Qalandia bij Ramallah, bloedde uit diverse wonden. Hij stierf later. Zijn lichaam werd door de Israeli's meegenomen.
Volgens de Israelische hulpdiensten werd van de drie gewonde Israeli's er één ernstig gewond, hij zou in levensgevaar verkeren. De twee anderen raakten licht gewond. Een helikopter bracht hen alledrie vanuit Dolev naar het Hadassah ziekenhuis in Jeruzalem.
Eerder, maandagavond, raakte in de Oude Stad van Jeruzalem een orthodoxe man licht gewond bij een aanval met een mes.Later die avond hield de Israelische politie een verdachte aan.

2 opmerkingen:

Elisabeth zei

Het begint soms werkelijk op een lynchpartij te lijken. Nu blijkt de jongeman die op een video werd doodgeschoten in Hebron ook al geen aanvaller te zijn geweest, en de liquidatie van de broer en zus die laatst werden doodgeschoten bij een checkpoint is ook al geen zuivere koffie. Sorry dat ik nu even geen links geef. (Het is laat en ik ben moe.)

Elisabeth zei

Hier is de link over dat Al Sharif (de man die werd geexecuteerd in Hebron) niet degene was die de aanval op de soldaat uitvoerde :
https://twitter.com/StefanieDekker/status/714826245243068416

Mohammed Rabbae: 'De conscience juive is uiteindelijk sterker dan F-16's of raketten'

(Interview uit 2009 ten tijde van de eerste Gaza-oorlog. Herdrukt uit Kol Mokum bij het afscheid van een kameraad, 1941 - 2022)   Bij het sl...