dinsdag 3 mei 2016

Levenslang + 20 jaar voor moordenaar Mohammed Abu Khdeir

Yosef Haim ben David (31, midden op de foto met handboeien), de moordenaar van de 15-jarige Mohammed Abu Khdeir is dinsdag veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf plus nog eens 20 jaar. Ben David wordt beschouwd als de leider van het drietal dat in 2014 de 15-jarige Mohammed ontvoerde uit Shu'afat in Jeruzalem, mishandelde, overgoot met benzine en in het bos bij Jeruzalem levend verbrandde. De daad zou een vergelding zijn geweest voor de ontvoering en het doden door twee Palestijnen van drie Joodse tieners uit het nederzettingenblok Gush Etzion. 
De twee (minderjarige) medeverdachten van Ben David waren al eerder veroordeeld, tot respectievelijk levenslang en tot 21 jaar gevangenisstraf, plus een compensatie van 30,000 shekels (6.000 euro ) die zij allebei moeten betalen aan de familie Abu Khdeir. Ben Davids veroordeling kwam later, omdat hij zich erop beriep ontoerekeningsvatbaar te zijn. De rechters wezen die claim na een onderzoek van de hand.

2 opmerkingen:

wim van dijk zei

Omgekeerd vinden dit soort veroordelingen niet plaats.

Abu Pessoptimist zei

wim van dijk,
Het kan zijn dat ik net goed ben ingelicht, maar volgens mij komen ''omgekeerd'' ook geen rechtszittingen van deze aard voor. Domweg omdat Israel, als bezetter, ook als rechter optreedt. En nog wel harder straft.

In Gaza 21.000 kinderen vermist, Israel doodt de directeur van de ambulance-diensten

Even leek het alsof Amerika de vloed aan bommen had gestopt, maar ze zijn er weer. De NGO Save the Children, die gevestigd is in Engeland, h...